Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam BMW 328XI E92 (wersja amerykańska) z 2011 roku. Po paru miesiącach od kupienia samochodu, wyskakuje błąd systemu bezpieczeństwa biernego (niesprawność poduszek powietrznych, napinaczy i ograniczników siły napięcia pasów bezpieczeństwa). Kasowanie błędu komputerem pomaga tylko na jakiś czas. Nie wiem dlaczego, ale po umyciu auta z wierzchu, po odpaleniu wyskakują te błędy (dziwne). Pod siedzeniami kierowcy i pasażera są ucięte dwa kable i wlutowane są kondensatory. A pod siedzeniem pasażera jest chyba emulator do maty (mała skrzynka z wtyczką podpięta do drugiej wtyczki). Co zrobić, żeby pozbyć się tych denerwujących komunikatów z błędami? Spróbować zalutować te kable z nowymi kondensatorami? Czy są może jakieś emulatory, żeby system widział, że wszystko jest ok? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

http://images.tinypic.pl/i/00663/g7nsxgqqer8t.jpg

http://images.tinypic.pl/i/00663/fh2gq306s5by.jpg

Opublikowano

To troche taki klasyczny przyklad samochodusprowadzonego ze stanow powypadkowaego ktory zostal naprawiony po taniosci i prawdopodobnie po prostu nie masz poduszek powietrznych bo wyszczelily przy wypadku a to strasznie droga impreza wlozyc nowe poduszki a wiec sie to nie oplaca i wkladu sie emulatory. Komplet poduszek, napinaczy itd (czyli to co wyszczela przy wypadku) do E9X to nawet 20 tys zl z montazem z tego co pamietam w niektorych wersjach jezeli poszlo wszystko.

Zacznij od tego ze pojedz do firmy wyspecjalizowanej lub do ASO aby ustalili czy masz poduszki czy nie bo to chyba najwazniejsza sprawa.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Kurtyny do E92 są po 300zł na allegro, poduszka kierowcy i pasażera też po 300zł, poduszki foteli też więc gdzie tu 20tys? No chyba że w ASO ale czy jest sens? Chociaż 20tys to i tak raczej za dużo bo kurtyna w ASO to koszt jakieś 1000zł.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Tak to cena w ASO z montazem (poduszka pasazera np to 3600 zl). Jestem zwolennikiem kupowania czesci uzywanych ale akurat jak chodzi o poduszki to bym sie bal no bo nie wiesz jaki jest stan a testuje sie raz.... Jeszcze jest fakt ze instalacji kurtyn/poduszek przez firme wyspecjalizowana tez kosztuje a oni nie wezma czesci uzywanych.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie