Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ma ktoś sedana czarnego i robił w nim przyciemnienie szyb ? Jaki stopień przyciemnienia szyb uważacie za optymalne żeby to wyglądało ze smakiem a jednocześnie było wyraźnie widoczne nie drażniąc przy tym policji ?

Sporo się naczytałem z jednej strony że jesli sie przyciemni sam tył bez przednich bocznych szyb to auto słabo wygląda a z drugiej strony jeśli się przyciemni przednie boczne szyby to policjanty sie czepiają... co o tym sądzicie?

Dozwolona niby jest przepuszczalność szyb przednich bocznych 70 % a z tyłu ile się chce.

Opublikowano
Ale przecież w e90 przód już jest maksymalnie przyciemniony seryjnie.[/q]

no więc właśnie dlatego pytam z jaką przepuszczalnością szyb czarne e90 będzie się najlepiej prezentować. Mam dylemat czy jak mocno ściemnie tylne boczne szyby to czy przez kontrast z jasnym przodem nie bedzie to h... wyglądać :roll:

Opublikowano
Ale przecież w e90 przód już jest maksymalnie przyciemniony seryjnie.

no więc właśnie dlatego pytam z jaką przepuszczalnością szyb czarne e90 będzie się najlepiej prezentować. Mam dylemat czy jak mocno ściemnie tylne boczne szyby to czy przez kontrast z jasnym przodem nie bedzie to h... wyglądać :roll:

Opublikowano

Ja mam tak i moim zdaniem dobrze to wygląda

Miałem grafitowy samochód dobrze wyglądało teraz biały i jeszcze lepiej mam bardzo mocno tył przyciemniony

Opublikowano
Ja mam z tyłu z 70% a z przodu 30% folię (czy jakoś tak) i niestety mi się nie podoba. Zbieram się żeby jechać i jednak zrobić cały samochód na równo - według mnie to najważniejsze, żeby samochód wyglądał ładnie a to jak mocną folię wybierzesz to już jak dla mnie mniejsza różnica. Mi się podoba jak szyby są dość mocno przyciemnione ale coś tam przez nie widać z zewnątrz.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

W sedanie TYLKO całość przód+tył i to równą folią to na początek !

Po drugie nawet najjaśniejsza przyciemka jest już niedozwolona,także lepiej iść po całośći i zrobić coś pośredniego tzn tak żeby było widać sylwetkę kierowcy patrząc z zewnątrz albo kompletną smołę :lol: i mieć w d.. wszystkich .Oczywiście w tedy jest się na cenzurowanym,bo Policja tego nie lubi :nienie:

Można też tył zrobić folią a przód wypalić piecowo(podobno spełniają normy przepuszczalnośći światła) koszt wypalenia 2 szyb około 1000zł

Osobiście przyciemniam każde swoje auto od 5 lat i jeszcze mi nikt dowodu nie zabrał a mieszkam w mieście powyżej 500tyś :D oczywiście składa się na to dużo okoliczności takich jak np. kultura na drodze,nienaganny stan techniczny i wizualny oraz szczęście :lol:

Opublikowano
przeciez bylo o tym wypalaniu piecowym na forum ze to sciema i tylko dodatkowe koszta. moim zdaniem przod jasny tył ciemny dobrze sie prezentuje w 5 drzwiowyn sedanie
Opublikowano

Jeżeli to ściema to trudno,sam nie próbowałem,więc jednoznacznie nie mogę wyrazić aprobaty ale jeżeli forum tak sądzi to ja się przychylam.

A co do sedana to tylko równa przyciema na całości ewentualnie 10% różnicy bo będzie GNIOT,różnica wychodzi najlepiej w 5d i kombi ,a sedan to nie 5d tylko 4d :D