Skocz do zawartości

BMW 320i 92r. Skrzynia i dyfer (jaki olej) Pilne !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zaczynam od tego ze chce wymienic olej w dyferze i skrzyni z kilku przyczyn niechcialbym sie tu dlugo rozpisywac mam zatem jedna prozbe dla konkretnych ludzi co sie na tym znaja jaki olej mam wlac do skrzyni a jaki do dyfera wiem tyle ze tu i tu wchodzi 1.1l dajcie mi namiary jaki olej ktory bedzie jak oryginal nie interesuje mnie jakas podrobka bo chce to wymienic i miec z glowy na dlugi czas wole zaplacic troche wiecej i nie ruszac tego juz, podajcie mi numery oleji z gory dziekuje dodam ze moje autko to BMW E36 320i 24v bez vanosa 92rok. skrzynia manualna przebieg w aucie 328 tysiecy km. (w nawiasie gdzies mi sie obilo o uszy ze ktos mowil o dwuch rodzajach oleju do dyfera jeden model z poslizgiem a drugi bez i tu i tu idzie inny olej) poprawcie jesli sie myle. pozdrawiam i dziekuje za konkretna odpowiedz ! :cool2:
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

Witam, przy okazji podepnę się pod to pytanie. Jaki olej mam wlać do dyfra i skrzyni biegów?

Mój samochód to E46 - 318 ci

Przebiebg 102 000 ale wolę wszystkie płyny pozmieniać żeby być pewnym, że mi się coś nie zepsuje (samochód mam niecały tydzień)

Dzięki za wszelkie rady i sugestie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy nikt nie wie ?????
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

Cyt.

Do dyfra: 1,1 litra syntetycznego oleju klasy GL-5 i lepkosci 75W/90

Do skrzyni, od rodzaju naklejki:

pomaranczowa - ATF Dexron II (III)

zielona - olej syntetyczny Mobil SHC 630

zolta - MTF-LT-1 - oleje typu Lifetime

brak naklejki - SAE 80

Pozdrawiam