Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witam :D

do E 38 z początków produkcji nie były dołączane zmieniarki

Mam radio BMW biznes na kasetę a chciałbym domontować zmieniarę

Z tyłu w bagażniku po stronie kierowcy - nie mam otwieranego boczka w którym umieszcza się zmieniarę - widziałem to w innych bawarkach E38 , że takie coś istnieje

W moim radiu po włączeniu nie wyświetla się na panelu znaczek CD- tylko AM FM TAPE . Być może gdybym podłączył urządzenie CD ( wpiął kabel lub całość ) zaświeciło by się CD - tego nie wiem .

Pytanie : :?: czy do każdego radia w E 38 da się dołączyć zmieniarę ?

jakie kable ( podobno są dwa ) będą mi potrzebne i gdzie najlepiej i najtaniej je kupić w okolicach Wa-wy lub wysyłkowo w Polsce?

Pozdrawiam ciepło

MarioBigRed

Opublikowano

Po kolei :

1. Zmieniarki były montowane niezaleznie od roczników, tylko w zależności jak sobie klient zażyczył ... Często w '94 jest zmieniarka, a w 2000 roku nie ma ...

2. Jak podłączysz zmieniarkę pojawi Ci się pozycja CD ...

3. Do każdego E38 z oryginalnym radiem da sie podłączyć zmieniarkę.

4. Są 2 kable z tym, że sygnałowy składa sie z 2 części. Najtaniej kupić, to można "wtopić" :) Jak by co, to mam taki zestaw do montażu : zmieniarkę, okablowanie, mocowanie. Nie mam tylko boczku bagażnika, ale może w ogóle nie potrzebujesz ... jak zrobisz fotkę, to Ci powiem ;)

Jeżeli Cię interesuje, to zapraszam najlepiej na priv. (najlepiej GG lub mail)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)