Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś miał problem z wtryskami lub z błedem na cylindrach? Badam auto za granica Kraju. Na całkiem zimnym silniku, motor chodzi nie równo i wyskakuje konkrolka żółta z silnikiem. Jak motor złapie temp, po próbie wyłaczenia silnika i powolnej jezdzie kontrolka wiecej sie nie pojawia a silnik pracuje. Po kilku porankach i kilku kontrolkach pojawia sie jeszcze jedna informajca. Ta jest wieksza i mówi o powolnej jezdzie i serwisie w Bmw. Wyskawiwał bład cylindra 2 jak podpiąłem do komp u mechanika, Który zdarł kase i nie wiem jak kod zapiwac, wymienił wtryskiwach nr 2. i oczywiscie bez cewki zamówil. bład wkrótce wyskoczył na tym samym cylindrze 2. Wymieniłem dziś cewkę ale po pracy motor dalej zachowuje się nie równo,z pierwsza mała kontrolka.

Mam pytanie, czy wie ktoś coś wiecej na ten temat, a może miał podobna usterke?? bo tu nikt wiele wiecej odemnie nic nie wiem. A serwis bmw,najpierw komplet wtryskow z kalblami i szlag wie czym jeszcze. proszę o jakąś pomoc.

Opublikowano
to silnik N53 ? czy N52 w ver specjalnej ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie