Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

Niedawno zostałem szczęśliwym posiadaczem E90'tki z 2006r. Kilka dni po zakupie przestały mi grać głośniki. Najpierw z tyłu(charczały), potem już wszystkie(cisza). Zdziwiony sprzedawca twierdził, że nigdy nie miał z tym problemu, a że wyglądał na uczciwego uznałem że wezmę tą usterkę na siebie... Co zrobiłem? Wyciągnąłem radio, sprawdziłem czy kostka jest włożona poprawnie i czy bezpiecznik się nie spalił, zrestartowałem ustawienia, zmieniałem balanse, sprawdziłem główne bezpieczniki, podłączyłem auto pod INPe aby sprawdzić czy nie ma błędów - nic... kompletnie nic nie znalazłem.

Po powyższych próbach uznałem, że pora przekazać ten problem specjaliście. Niestety... albo z braku mojego czasu, albo braku czasu owego specjalisty nie udało się do tej pory umówić na naprawę.

Aż tu nagle po ciężkim dniu w pracy wsiadłem do swojej E90, odpaliłem silnik, a moje głośniki znów zaczęły grać... :cool2: ileż to było szczęścia! :cool2: ...na 15 minut! Po kwadransie znów ten sam objaw... najpierw z tyłu(charczały), potem już wszystkie(cisza). Już zjeżdżałem z mostu prosto do Wisły, a muzyka nagle znów wróciła(Tylko z przodu normalnie. Z tyłu raz charczy, raz cisza) i tak zostało aż do powrotu do domu.

Głodny rozwiązania problemu, piszę teraz do Was drodzy forumowicze... I Pytam: Co może być przyczyną tak kapryśnych głośników? Gdzie szukać problemu?

PS: Posiadam Radio: Business Navigation.

Opublikowano
To że posiadasz Nawigację Business nie świadczy o zestawie grającym bo ja miałem bussines a miałem zestaw Hi-Fi stereo i 10 głośników a kolega mój ma bussines i ma tylko zestaw stereo czyli 6 głośników, napisz czy rozkodowałeś Vin i wiesz jaki masz zestaw muzyczny lub napisz ile masz głośników bo po tym można stwierdzić co masz zamontowane w aucie.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź!

Posiadam: S676A - HiFi speaker system

No to kolego, masz system który ja u siebie miałem, niestety muszę Cię zmartwić bo prawdopodobnie masz walnięty wzmacniacz, ja niestety swój już sprzedałem ale może na allegro znajdziesz wzmacniacz :)

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Kolego, a podpowiesz mi gdzie ten wzmacniacz znajde? Moze gdzies cos tylko nie styka?

W bagażniku po lewej stronie pod plastykową osłoną.

Opublikowano
Nie ma tam nic, poza zmieniarka.

No właśnie, bo musisz zdemontować schowek na narzędzia i pod nim znajduje się wzmacniacz :)

Opublikowano
Nie ma tam nic, poza zmieniarka.

No właśnie, bo musisz zdemontować schowek na narzędzia i pod nim znajduje się wzmacniacz :)

Dziękuje dobry człowieku! Pogrzebie jutro w ciągu dnia - może coś się uda wyczarować.

• 5 lat później...
Opublikowano

Witam

Posiadam bmw e91 330xd 2008 rok.

Mam problem z glosnikami naglosnienie hifi

Przy odpaleniu auta gra sam bas i cichutko slychac jakis glos, zgasze samochod i odpale na nowo to sie włącza normalnie glosniki a czasem nie. Nie dzialaja mi glosniki w jednych drzwiach to mozliwe że coś tam robi zwarcie?