Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Ja kiedyś miałem wypadek e90tką

do wymiany były

reflektor xenon, maska, zderzak przod, jeden bok( ta czesc blacharska z boku obok maski )

Wycenili na ok 4500 zł a w ASO na 18 tyś

Opublikowano

A szkoda gadać , łeb peka od tego wszystkiego :P

Oddali wycene i teraz jest na 8 tys , chodz takie smieszne ceny zamiennikow im wyszły ze masakra ... np poprosilem o wytłumaczenie skad wzieli cene 450zł za reflektor gdzie najtanszy zmaiennik 1400zł kosztuje . Koles mowi ze tak im program wynalazł to poprosiłem o nr katalogowy - faktycznie jest jakis na ruskiej stronie ALE jest to zwykly reflektor nie ksenon :shock: Zapytałem goscia czy widzial co to , mowi ze program blablabla , pwoiedzial zebym mu wysll zrzut ekranu to wyslali mu z seata i czekamy na odp. W miedzyczasie wziałem niezaleznego rzeczoznawce ( firma z wrocka bodajze ale ma u mnie w miescie goscia od siebie ) . Mowil ze wiele mial takich spraw , wycene zrobi mi podobna chodz troszke nizsza przez roboczo godzine - bo mam z salonu robione. Wysle im jego wycene , chodz watpie zeby to cos dało i wsio skonczy sie raczej w sadzie . :mad2: Nie sadziłem ze bedzie tyle wkurwiania :mad2:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
jak narazie przelali mi 6,5 tys , na kwote wieksza ktora robili weryfikacje z salonu to potrzebuje faktury , bo tak to nie moga dac bo sie wzbogace - pojebani . Niezalezny rzeczoznawca wycenił mi na 15 tys + vat tj 19,5 tys - odwołanie juz wysłane , wzro znalazłem na stronie rzecznika ubezpieczonych , kolejne czekanie 30dni .. Edytowane przez kawal
Opublikowano

Kolego, oczywiście że nie potrzebujesz żadnych faktur.

Po 1. Nie istnieje taki przepis który nakazuje Ci naprawić samochód za swoje pieniądze, a później się z tego "rozliczyć", masz prawo nie mieć takich pieniędzy. Możesz powiedzieć likwidatorowi szkody, żeby Ci pokazał podstawę prawną do żądania faktur :) - .......................... : taka będzie odpowiedź.

Po 2. Jest to odszkodowanie, zaznaczam ODSZKODOWANIE - nie pokrycie strat.. Jeżeli nie chcesz, to nawet nie musisz naprawiać samochodu, możesz sobie pojechać na wakacje, kupić swojej kobiecie ładny pierścionek albo rozdać pieniądze potrzebującym :) To twoja i tylko twoja sprawa, co z nimi zrobisz.

Po 3. Co do wzbogacenia - Twój samochód ma dokładnie 10 lat i wymiana wszystkich części na nowe oryginalne, najprawdopodobniej podniesie jego wartość rynkową. Różnica zostanie Ci potrącona z kwoty odszkodowania, ponieważ właśnie "nie możesz się wzbogacić", ale to Oni muszą tobie udowodnić fakt zwiększenia wartości rynkowej. :)

Strona internetowa : http://www.moto-check.pl

Kontakt : [email protected]

Tel : 511-105-106, 506-105-106

Na hasło "BMW KLUB" - 15% zniżki, na każdą usługę :)

Opublikowano
Gdy zaytałem o przepisy prawne ktore nakazuja mi pokazanie faktury to , kazała czekac , gdzies adzwoniła i podała mi te artykuły art 6 kodeks cywilny , art 824 cos takiego na szybciego zapisałem ten drugi mowila wlasnie o wzbogaceniu sie ... chorzy :) Poczekam co odpisza na moje odwołanie :)