Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zwazywszy ze nie mam bluetootha w mojej e60 i czesto puszczam muzyke poprzec AUX to telefon musze miec zawsze na wierzchu. Do tej pory telefon trzymalem w tej wnece gdzie znajduje sie dzwignia recznego ale czesto telefon wpadal mi miedzy tunej a fotel. I tu moje pytanie do was czy macie jakis ciekawy patent na zamocowanie gdzies telefonu tak zeby nie szpecil kabiny jak to sie ma w przypadku wszelakich zawieszek na szybie przedniej, byl na wierzchu i byl widoczny i co najwazniejsze nie latal?!

Podzielcie sie prosze swoim doswiadczeniem!

Opublikowano
Ja kupilem taka antyposlizgowa podkladke w kolorze czarnym I polozylem na puleczce przed monitorem navi. Trzeba poczekac ze 2dni az sie lekko przykurzy bo tak podkladka schodzila z telefonem. koszt = 1.22e
Opublikowano
Rozważałem tak opcje i tez troche trzymałem tam telefon ale odbija mi sie ekran telefonu od navii nic nie wiadac a jak juz ktoś dzwoni to wogole:/
Opublikowano

poza problemem "jak telefonik przymocowac" to tez moze Ciebie zainteresowac

http://www.dension.com/de/produkt/smartlink

wstep

HDMI jest komunikacja 2 stronna (np telewizor moze odebrac sygnal z pilota od TV i przeslac go do uzrzadzenia podlaczonego przez hdmi np w celu zmiany kanalu w tunerze satelitarnych itp)

idea:

jest urzadzenie podlaczane do navi CCC czy CIC udajace tuner TV (wymagana jest aktywacja TV w aucie).... urzadzenie ma gniazdo HDMI do ktorego podlaczasz telefon obslugujacy MHL (to HDMI po zlaczu micro czy mini usb)... smartlink umozliwia przesylanie do komorki sygnalow z multikiery i idriva do tela i dzieki temu mozesz obslugowac idrivem+multikiera komorki a jej obraz widzisz na monitorku w aucie a dzwiek idzie przez glosniki w aucie.

Wydaje sie to super (jezeli dziala) bo masz np smsy, navi z komorki, playera youtube czy divixow na monitorku w aucie

1600 z vat na aledrogo chyba to sprzedaja

Pozdrawiam,

Przemek

P.S.

korzystalem w DE z navi od google przy posiadaniu polaczenia internetwego... na korki po prostu zaje.....a!!!!!! - niesamowicie sprytne i dynamiczne dobieranie trasy

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251

Opublikowano

1600 malo nie jest, moze sa inne tansze blizniacze funkcjonalnie produkty

to byla luzna sugestia gdyz napisales, ze nie masz BT w aucie .... potrzeby czasej dojrzewaja i gdyby tak sie stalo traktuj to jako alternatywe dla BT, navi CIC itp bo przy takim interface masz pare rzeczy jak np odtwarzanie divixow w aucie, tv ( z komorki ipla, weeb.tv itp ) i navi.... no i masz ladowanie tela po usb

W nowych wozkach teraz takie cuda daja fabrycznie za doplata... obstawiam, ze tak jak masz dzis wysyp "zmieniarek z USB" do aut za jakis czas moze byc n taki smartlinkow

niestety nie mam MHL w telefonie ale zmieniajac tel bede na bank szukal takiego z obsluga tego (na wszelki wypadek)

Pozdrawiam,

Przemek

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251