Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po długim czasie/

wszedłem na forum bo wracam do bmw x3,konkretnie do F25

co myslicie o tym:

http://otomoto.pl/oferta/bmw-x3-f25-2-0d-x-drive-salon-pl-69900-vat-ID4p7aRj.html

. jest golas ale to co najbardziej potrzebuję to ma akurat,przebieg trochę duży. może być problem z tym przebiegiem silnik i skrzynia/? dać sobie spokój może?

jest krajowy i serwis w aso pełen jednak nic nie robili w temacie skrzyni i motoru.

jakie jest Twoje zdanie?

• Moderatorzy
Opublikowano

W ASO - 4000-5000 PLN poza ~3 000 PLN - to typowa (czyt. częsta) przypadłość i do tego droga.

Podobnie ma się rzecz z wtryskami - komplet to powyżej 10 000 PLN w ASO. Min. wymieniają 2 szt. - po 200 000 km trzeba uważać, bo wtryski jak nie były wymieniane to są już "zmęczone" i ryzyko awarii jest duże.

Jak ten samochód nie ma "automatu" - to jest duża szansa, że sprzęgło i koło dwumasowe mogą też być do wymiany... summa summarum - jak źle trafisz to "popłyniesz" na doprowadzeniu samochodu do stanu "używalności". Dlatego sugerowałbym odżałować kasę na sprawdzenie w ASO - oni mają też wgląd w historie napraw gwarancyjnych i innych robionych w ASO, więc może Ci to wiele zdradzić.

Opublikowano

kolego, a może chcesz kupić ode mnie,

mam 2 letnie, pewne auto. Chce zamienić na F34,:)

jak chcesz to daj znać.

XmaX
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tych wtrysków nie regeneruję się, tylko nowe.
Opublikowano
jest automat. a po za ASO to wtrysków nie zrobi?

W sumie może to dobry pomysł kupić X3 od kogoś z forum... może dadzą dobrą cenę :mrgreen:

:)

dam , dam :) - zapraszam chętnych.

:)

XmaX