Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów z forum jestem na dniach na kupnie bmw e46 330cd i mam pytanko ponieważ podczas ruszania następuje pojedyncze pyknięcie i sprzedający mówi że to tuleja dyfra moje pytanie czy to może być to i ile takowa naprawa moze kosztować wraz z robocizną ?
Opublikowano

Nie koniecznie ta tuleja...Stuka

Mozliwosci min sa takie

Wyrwane mocowanie san

tuleje san

tuleje dyfra

dyfer

polosie

Wal

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano

Moja rada:

Poszukaj mechanika który się zna na BMW to szybko zlokalizuje co to stuka. Znibi ma rację Że przyczyn stuka ia może być wiele. radzę ci to z doświadczenia bo ja oddałem auto do najbliższego warsztatu i wymieniłem pare rzeczy niepotrzebnie. A części do BMW nie są najtańsze.

Opublikowano
Tak jak piszą koledzy wyżej lepiej to sprawdzić. Przerabiałem to samo u siebie ,miałem identyczne objawy i okazało się wyrwane mocowanie sanek .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ile takowa naprawa moze kosztować wraz z robocizną ?

Tuleja to jakieś grosze, robocizna z 500zł....

Opublikowano
No nie takie grosze. Lemforder chyba z 70 zł a jest kilka tych tulei. Plus robota i 1000 pęknie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może przesadziłem z tymi groszami, bo 4x70 i robi się 280zł. A ile właściwie powinna kosztować robocizna?
Opublikowano
Zależy jak się będzie odkrecalo:) ja pytałem mechanika to za wymianę całego zawieszenia z tyłu zaśpiewał 400-500 zł.