Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam E91 330xd z 2006 i z tego co wyczytalem to pasuje nie tylko 6hp26x ale tez 6hp28x o ile jest dla silnika M57. W zwiazku z tym ze X5 3.0sd/X6 3.5d z 2008r maja silniki M57 i skrzynie 6hp28x to czy ta skrzynia bedzie pasowala dla E91/M57? Z realoem wynika ze ten nr skrzyni 24007572489 jest tylko dla X5/X6 ale moze ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie.

Srawa jest wazna bo znajomy moze sprzedac taka skrzynie za bardzo male pieniadze.

Z gory dzieki

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
Jeżeli za naprawdę małe pieniądze to ja bym zaryzykował na twoim miejscu i wziął w ciemno, a nóż sie uda. Tak Wgl. To czemu chcesz wymienić? Padła Ci? Tak na logikę biorąc to może być 95% rzeczy takich samych ale np gdzieś łapa czy cos może być inna albo jakaś poduszka, łapy sie chyba da odkręcić ale tego nie jestem pewien i patrzę na to z punktu widzenia oszczędności produkcji producenta
Opublikowano
W wypadku skrzynia pekla, wiec musze wymienic. Zawiozlem dzisiaj rano do mechanika zeby rozebral i powiedzial czy srodek da sie uzyc, wiec wtedy bylaby tylko obudowa do wymiany. I mysle ta od kolegi by byla ok, bo z wierzchu to one chyba sa takie same. Najfajniej to by bylo gdyby ta ona spasowala sie konfiguracyjnie tzn softowo z moim 330xd bo klopot bylby z glowy. Ale cos czuje ze te nie bez powodu katalog podaje inaczej.
to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano
stawiałbym, że różnice w obu skrzyniach będą raczej kosmetyczne jeżeli to jest ten sam silnik. Tak jak mówiłem, jeżeli bardzo dobra oferta to bym brał nawet w ciemno.