Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naprawdę tylko taki wybór mi dajesz? :D

Nad ST X się zastanawiam jeszcze. Nie znam się za bardzo na tym ,ale czy na gwincie nie będzie większego "betonu" niż na B6+prokit?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i zdecydowałem się w końcu na zestaw Bilstein B6+Eibach Pro-kit :)

Przy okazji corocznej wizyty w Mautoczęści i wymiany oleju, filtrów itp., założone zostały amorki i sprężyny. Wymienione zostały też gniazda i mocowania amorków oraz odboiniki. Zestaw który miałem do tej pory pamiętał jeszcze fabrykę (a auto ma już 243 tys. km :shock: ). Po zmianie auto stało się oczywiście sztywniejsze, ale bez tragedii. Czuć poprawę zwłaszcza na zakrętach. Jeżeli chodzi o wysokość to na razie jak zmierzyłem przed i po to nie ma żadnej różnicy. Sprężyny na pewno po jakimś czasie się ułożą i auto pewnie zejdzie niżej.

Po za tym wymieniona została dysza spryskiwacza reflektora lewego bo przeciekała oraz wymienione zostały napinacz, rolka i paski osprzętu (od klimy i od czegoś jeszcze ale nie pamiętam już :P ). Koło pasowe na szczęście jeszcze nie wymagało wymiany.