Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moj dsp systematycznie co 30 sec milknie wymienilem bm24 bez poprawy znalazlem na niemieckim forum informacje z takim samym problemem chlopak zmienil tuner i nic zmienil wzmacniacz dsp i nic

w koncu wrzucil stare graty spowrotem zakodowal na nowo i sprzet pieknie zaczał grac bez wylacznia dzwieku co 30 sec niestety o ile inpe znam o tyle ncs-a wogóle prosze o podpowiedz pod jaka nazwa moddułu szukac dsp ?

sam opis jak wgrac czysty wsad do modulu dowolnego mam wiec postaram sie wykasowac i wgrac czysty moze wtedy dsp ozyje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W e 39 pod nazwą DSP patrz

H DSP V0698 00000000 0000000000000000 0001000000 1 DSP_CI_01 //DSP mit CI 01h (SE 03/98)

problemem może być usunięty moduł ZSC a dokładnie z SA

jeśli go nie masz w spisie ECU to trzeba go dopisać do ZSC (nie radze jak się nie znasz, kodujesz cały samochód )

Kodujesz profilem Expertmode bez pliku man w WORK jak masz w ZSC oczywiście

Profil > F1 > F3 > E39> EWS (lub inny do komunikacji) >OK > F6 F4 (wybierasz moduł DSP) >OK >F3 gotowe sprowadzone DSP do serii z ZCS

napisz swoje SA kod a powiem Ci czy masz wpisane

Opublikowano

wyklikane w ciemno wg twoich wskazówek

i klasa muzyka gra nie przerywa dzwieku systematycznie co jakis czas :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

dzieki wielkie bo walczyłem z tym od samego zakupu auta juz mnie irytowało ze tak bogaty system audio 11 głosnikow a jak chce sluchac to musze nawi miec odpalona zeby gralo cały czas