Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie czy orientuje sie ktos czy to prawda ze w 325d nie bylo klapek?? Do tej pory bylem przekonany ze sa klapki i mialem sie zabrac za nie ale wyczytalem na zagranicznym forum gdzies ze kilka osob pisalo ze 325d nie posiada klapek i to mnie zdziwilo. MOje auto to E93 325d z 2008roku. Czy mozna jakos po vin-ie sprawdzic czy sa klapki lub ewentualnie jakos sprawdzic bez rozbierania wszystkiego ?? Z gory dzieki za pomoc
Opublikowano
Dzieki za odpowiedz :cool2: I wydaje mi sie ze jednak jestem lucky i naprawde nie ma bo teraz znalazlem cos takiego http://www.etk.cc/bmw/PL/search/selectCar/E93/Cab/BMW+325d/ECE/11/11_3957/ i wg tego tez pokazuje ze nie ma . Czyli ze co moge spac spokojnie??? A czy ktos sie orientuje czy ma sens wylaczenie EGR w tym silniku ??? Od jakiegos czasu zaczela mi kopcic na czarno przy mocnym dodawaniu gazu. Dodam ze dpf zostal usuniety, remap jest zrobiony i zamontowany duzo wiekszy intercooler. Na poczatku nie kopcilo ale po zmianie intercoolera podczas jazdy zsunal sie jeden waz i ledwo do domu wrocilem a miedzy czasie pojawil sie blad silnika. Po powrocie do domu usterke usunalem ale kontrolka palila sie jeszcze jakis czas az sama zniknela i teraz mam zagadke czy ten blad ktory jest ( jesli nie usuwalem to podejrzewam ze sam sie nie usunal a jedynie kontrolka zniknela) powoduje kopcenie czy moze egr ?? Jak by ktos mial jakis pomysl to piszcie smialo :D