Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem gdyz skonfigurowałem kabelek pod diss oraz inpe wszystko smiga ale nie mam opcji kasowania oleju i od wymiany oleju jezdze tak ze swiecacym sie serwisem probowalem tego myku z naciskaniem check na godzine oraz kasownika kilometrow i wchodzi mi w ukryte menu zamiast do tego drugiego

Czy ktos sie spotkal z czyms takim ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy odliczanie przeszło już na wartość minusową ? Bo jeśli tak to Inpą ani Disem tego nie zrobisz, z tego co pamiętam to trzeba użyć Tool32 ale nie jestem pewny.

Jeśli dalej jest na plusie to skasujesz wchodząc w menu serwisowe ale muszą być zamknięte drzwi, kluczyk przekręcony na zapłon czyli 2 pozycja (jeśli masz przycisk start/stop to naciskasz go "w automacie bez hamulca a w manualu bez sprzęgła" potem przyciskiem CHECK na lewej manetce przełączasz tak żeby na wyświetlaczu między zegarami pojawiła się data i dopiero wtedy przytrzymaj dłużej przycisk od kasowania przebiegu dziennego.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poszukaj kogoś na forum kto bedzie umiał to zrobić programem chyba tool32 ale nie pamietam dokldanie.

EDIT: Znalazłem małą instrukcję z przed 5 lat napisaną przez kolegę "nerwus" tak że pozwolę sobie zacytować:

Odpla Tool32 i wybierz kombi46.prg. W zakladce "komendy" odszukaj "kasowanie inspeckcji". Wyplenij pole argument w zelznosci od tego jaka chcesz inspekcje skasowac (zerknij do okienka tabela za parametrami). Wyslij recznie komende do sterownika.

PS. I jeszcze na zagranicznym forum znalazlem to: http://5series.net/forums/e60-discussion-2/e60-reset-brake-pad-sensors-using-tool32-inpa-139966/

Opublikowano

Zaraz napisze czy pomoglo lece zobaczyc do samochodu

Nie moge cos tego rozgrysc w tym pliku wszystko po niemiecku ;/ nie wiesz moze ktora to opcja jest ?

a jesli mam samochod e61 to wybieram analogicznie komb60 ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nigdy nie bawiłem się Tool32 tak ze tez nie wiem, napisz do kolegów ktorzy bardziej ogarniają temat.
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Inspekcje zresetowalem trzymalem kilkukrotnie przycisk kasowania malego zegara na 5 sec i sie udalo

kolego mam ten sam problem opisz krok po kroku i co to kasowanie małego zegara, już mam dziurę w palcu a samochód przechodzi do meni ukrytego pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inspekcje zresetowalem trzymalem kilkukrotnie przycisk kasowania malego zegara na 5 sec i sie udalo

kolego mam ten sam problem opisz krok po kroku i co to kasowanie małego zegara, już mam dziurę w palcu a samochód przechodzi do meni ukrytego pozdrawiam

Instrukcje masz wyżej a przycisk kasowania małego zegara to to samo co przycisk od kasowania przebiegu dziennego.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Poszukaj kogoś na forum kto bedzie umiał to zrobić programem chyba tool32 ale nie pamietam dokldanie.

EDIT: Znalazłem małą instrukcję z przed 5 lat napisaną przez kolegę "nerwus" tak że pozwolę sobie zacytować:

Odpla Tool32 i wybierz kombi46.prg. W zakladce "komendy" odszukaj "kasowanie inspeckcji". Wyplenij pole argument w zelznosci od tego jaka chcesz inspekcje skasowac (zerknij do okienka tabela za parametrami). Wyslij recznie komende do sterownika.

PS. I jeszcze na zagranicznym forum znalazlem to: http://5series.net/forums/e60-discussion-2/e60-reset-brake-pad-sensors-using-tool32-inpa-139966/

Czy mozesz podać z jakiego tematu to było? Mam ten problem ale tool32 nie pomaga

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy jest szansa otrzymania istrukcji kasowania przekroczonego przebiegu oleju? Probowalem przez tool32 ale nie udalo sie i nadal sie swieci na czerwono...
  • 2 lata później...
Opublikowano
to jest auto z 2005, nie ma opcji kodowania dde w ncs z tego co wiem. Bledow brak wiec podejrzewam ze czujnik oleju jest dobry... co niby mialbym robic w tym dde w ista? auto chyba nigdy nie bylo kodowane przez nikogo wiec powinno byc jak fabryka, jedyny wlasciciel ktory tylko potrafi nim jezdzic...
Opublikowano
Siema, dzisiaj mialem kolejne auto z przekroczonym serwisem olejowym ktorego nie dalo sie skasowac... w ista byl taki blad:

https://zapodaj.net/08620ff0eb945.jpg.html

Pomoze kotos?

Przeczytać to , co Ista pisze , religia nie pozwala ? No i w końcu sprawdzić dane kodowania DDE i czujnik .

Podpowiesz gdzie mam wejsc zeby zrobic ECU troubleshooting?

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...