Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z góry przepraszam, bo na pewno temat na forum był poruszany x razy, ale nie mogłem znaleźć konkretnej informacji na temat zmiany dwumasy na jednomas w silniku M52TU. Czy mógłby mi ktoś podać pewną "recepturę" tej modyfikacji bez większej rzeźby?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja zmieniłem w swoim m54b25, po tej zmianie skrzynia na biegu jałowym chrobotała jak oszalała, działo się to po rozgrzaniu oleju w skrzyni. Nie było to spowodowane jej stanem. Włożyłem jeszcze 4 skrzynie, w różnym stanie i każda grzechotała jeszcze bardziej. Dla mnie dźwięk ten był nie do przyjęcia, znalazłem dwumase używaną w super stanie, wrzuciłem nowe sprzęgło i jeżdżę, zadowolony. Dlatego se swojego doświadczenia odradzam taki zabieg. Wiem, że wiele osób wrzuca jednomas lecz, kupa kasy wyrzucona przeze mnie, jest dla mnie nauczką, że nie zawsze udaję się wszystko to co robią inni :)