Skocz do zawartości

Wymiana kratki w zderzaku e60 mpakiet czy trzeba zdjac zderz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W niedziele niestety trafił mi się zając samobójca i połamał mi tą dużą, główną kratkę w zderzaku w e60 (mpakiet). Mam pytanie czy do jej wymiany trzeba demontowac caly zderzak?
Opublikowano

niestety trzeba zdjąć. Po bokach tej kratki są kanały powietrzne do chłodzenia hamulcy i one nie pozwolą pchnąć kratki do tyłu (od lewa do prawa... to jeden kawałek plastiku). Zdejmowanie zderzaka to nie tragedia ;) Powodzenia :cool2:

ps. Ale jakbyś się uparł to i tak by się udało ;) w sumie starą kratkę możesz połamac.... ale trochę ciezko będzie poskładać ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
no ten kanal lewy tez mam cofniety troche... moze tez cos w nim peklo jakis uchwyt np... lipa
Opublikowano

Jeżeli sposób montażu jest podobny do mpaka w e9x to nie wyobrazam sobie wymiany bez demontażu

Wymieniałem prawą kartkę tąz halogenem i kanał do chłodzenia tarcz

Opublikowano
kanal jednak mam caly, jutro odstawiam samochod i maja mi ta kratke wymienic, nie chce mi sie samemu sciagac zderzaka ;)
Opublikowano

Po wszystkim napisz ile Cie skasuja za taka wymianę jesli możesz.

Pierwszy raz sciagalem zderzak ze 30 minut...... Bez podnośnika ;) teraz mysle ze z 5 do 10 minut mógłbym to szybciej zrobic. Powodzenia ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu