Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakładam nowy temat, ponieważ ten

viewtopic.php?f=44&t=191234&start=15

został przez moda zamknięty, a chciałem wypowiedzieć się w przedmiocie tego auta ponieważ poprzednia dyskusja wywołuje szereg wątpliwości.

VIN: B580005

Od 10.03.2015 jestem właścicielem tego auta. Po przeczytaniu poprzedniego tematu nabrałem jak poprzedni właściciel mnóstwo podejrzeń. Ale tak jak poprzedni właściciel przed zakupem sprawdziłem wszędzie gdzie mogłem ( policja, urząd skarbowy , ubezpieczalnie itd ), łącznie z tym że dowiedziałem się iż auto nie miało w PL żadnych kolizji ani wypadków, w żadnej firmie ubezpieczeniowej nie ma śladu. Badanie w ASO potwierdziło, że auto ma oryginalny lakier na całym nadwoziu z wyjątkiem tylnego słupka w okolicy dachu a stan auta określono jako zupełnie dobry. Niewielkie wycieki z kolektora ssącego, z tylnego amora, i z intercoolera, oraz błąd sterownika świec żarowych to jedyne usterki jakie wykryli. Powiedzieli mi również że wpisy serwisowe ( i kilometry ) z książki zgadzają się z tymi w ich komputerze, czym byłem mile zaskoczony. Wynik sprawdzenia - można brać.

PS nie żałujcie 800 zł na sprawdzenie auta w aso :) Rok temu taka wizyta uratowała mnie przed kupieniem totalnego pięknie odpicowanego złoma.

A za mnie trzymajcie kciuki, sprawdziłem wszytko co mogłem, a jak będzie zobaczymy, mam nadzieję że dobrze , bo od 10 marca rozumiem, czemu właściciele beemek mówią że auta dzielą się na beemki i inne auta. Tego auta nie da się porównać z żadnym , które miałem wcześniej.

PS1. Jeszcze raz sorki za odkopanie, ale uważałem że należy się po poprzedniej dyskusji.

PS2. Wielkie dzięki dla sprzedającego za życzliwość, cierpliwość i zrozumienie tego, że kupujący chce wszytko posprawdzać