Skocz do zawartości

E60 525i 2006 stuki przy dodawaniu/odejmowaniu gazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kiedy jade autem przy niewielkich prędkościach dodaje gaz i słyszę jaki stuk z tylnej osi. To samo jak zdejmę noge z gazu. Taki pojedynczy. Co to moze byc? Bylem na stacji diagnostycznej zeby przedluzallem dowód - zawieszenie idealne.

Oraz drugie pytanie. Jakie obroty powinny byc na obrotomierzu kiedy stoje na postoju bieg P albo po prostu jak stoje na D na światłach? Ja mam cos kolo 600-650 obrotu. Czy to nie zalało? Jak dohamowywuje, zatrzymuje sie ma światłach to bywa tak ze czasami zatrzęsie mi delikatnie silnikiem. To nie powinny byc poduszki bo przy normalnej jeździe tego nie ma.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam zadałem pytanie i sam sobie odpowiem. :evil: był uszkodzony czyjnik abs prawy tyl. Dzieki wymianie czujnikach zniknął blad trakcji, cisnienia w oponach i tego ze szarpalo lekko autem. Szarpanie było spowodowane błędem skrzyni ktory powstał przez niedziałające abs. Reasumujac elektronika i jeden czujnik miał wpływ na działanie reszty podzespołów.

BTW: bardzo słabe jest to forum. Na tyle tematów co zadałem nie odpowiedziamo mi na żaden. :nienie:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam mam problem od paru dni z moja bmw e60 525d:( problem wyglada tak, po przejechaniu okolo100 km w tylnej czesci mojego samochodu slychac stukot (jak by opaska pukala o podloge) stukot ktory jest proporcjonalny do predkosci, to wszystko trwa przez okolo 15 do 20 km i pozniej wszystko jest ok cisza i spokuj:( co to moze byc????(podpory, wal, czy jakies gumy) prosze o pomoc