Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałem zapytać, czy błąd 5e35 to błąd czujnika ABS ?

Błąd wyskakuje w lewym tylnym kole, będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ten czujnik cisnienia bazuje na mierzeniu predkosci obrotowej kol (fizycznie nie ma zadnego czujnika w kolach mierzacego cisnienie) - a raczej ich wzajemnych zmian wiec to normalne raczej ze jak nie ma infa o predkosci kol to nie ma tez infa o cisnieniu (a raczej zmienie cisnien). Jak u mnie (manual , xdrive) wyciagne jeden bezpiecznik przestaje mi dzialac

- liczioik predkosci

- naped na przod

- abs, esp

- wspomaganie chodzi do d... (ciezko sie skreca na postoju)

Odpowiedz: konsekwencje uwalonego czujnika ABS moga byc znacznie szersze niz brak abs... czy to blad czujnika? google...

Pozdrawiam,

Przemek

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251

Opublikowano

Cześć kolego. Obecnie mam ten sam problem w poniedziałek jadę do mechanika bo ma mi wymienic prawy tylny czujnik abs. Podobno zaszła woda czy cos i padł. Czekałem na oryginalny czujnik koszt 400 zł ;( bo podobno nawet hurtownie nie zaopatrują sie w zamienniki bo sa do dupy. Podziałała pare dni i pada. Mi padł konkretnie ten czujnik i na desce wywaliło na żółto błędy: abs, dtc ( A w takiej okrągłej strzałkę ) oraz kontrolka hamulców a i oczywiscie ciśnienie w oponach. Z tym absem jest tak ze jak padnie to po kolei pada wszystko bo np ciśnienie w kołach jest szczytowanie właśnie z tego czujnikach abs. Jesli czujnik nie dziala to nie podaje info o kołach a jak nie podaje tego info to system sygnalizacji cisnienia w oponach, nie ma skad ich brać.

Czy ktos moze mi jeszcze powiedziec czy jest możliwe aby w moim przypadku z moimi błędami opisanymi wyżej mogło byc takie cos jak obecnie. Otóż gdy dojeżdżam do skrzyżowania i juz zatrzymywane samochod to silnik lekko wibruje 3 razy. Nie czuje nic na kierownicy na hamulcu na szkrzyni. Przy normalnej jeździ samochod nie drży. Czy jest to tak ze skoro nie dziala dtc to przy hamowaniu jest jakiś blad ze wariuje silnik, odpiera jakies lewe obroty czy cos? Gdy stoję tez jest wszystko normalnie. Jest tylko tak przy zatrzymywaniu. ???????

Opublikowano

a jak podpiąłeś pod kompa to błąd ten sam błąd Ci wyrzuca ? mi wyrzuciło w lewym kole, a właśnie tak jak piszesz czujnik abs jest w prawym.

Kontrolki świecą się dokładnie tak samo jak u Ciebie. Ostatnio widziałem jakiś czujnik za 270 zł, a skoro mówisz że oryginał kosztuje 400zł to wątpię aby to był oryginał ten co widziałem.