Skocz do zawartości

bmw 320d 150km DRGANIA SILNIKA ! ! !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od okolo 2 lat jestem posiadaczem e46 2.0D 150km... i w sumie od tej pory borykam sie z wieloma problemami... najgorszym z nich jest

spore drganie silnika przy niskich obrotach... pod odpaleniu auta gdy mam drzwi otwarte potrafia mi z kieszeni (schowka) powypadac rzeczy :mad2:

wystarczy ze dodam delikatnie gazu podniose o jakies 50-100 obr/min ( stwierdzenie na oko) wszystko jest ok... na komputerze zero błedów..

z tym drganiem borykam sie naprawde od poczatku posiadania auta... z tym ze w pierwszym roku drgania byly o wiele wieksze drgalo doslownie wszytsko

a silnik chodził tak twardo jak jakis stare 1.5 d z opla.. strasznie kopcila na czarno jezdzilem od mechanika do mechanika... wymienilem prawie wszystko łacznie z Turbinami itd.... wtryski sprawdzone u pompiarzy pozniej w firmie zajmujaca sie regenracja ... swterdzenie w obydwu przypadkach bylo jednoznaczne ... wtryski ok!

no i taki niefart padl motor co sie okazalo stopil sie tłok.... obecne jestem jestem po wymianie silnika kpl... i co.... znów te drgania :mad2: z tym ze nie tak duze jak w poprzednim silniku... dodam również ze silnik pali od strzala .. nie kopci ... pracuje i niebo lepiej od poprzedniego... tylko skad te okropne drgania... (poduchy silnika sa nowe) błagam was o pomoc... moze ktos sie kiedys z czyms takim spotkal... ? chcialbym znalesc przyczyne zanim ona zrujnuje mi kolejny silnik...

ja stawial bym na wtryski ale koszt nowych jest wiadomo jaki i chcialbym uniknac nie potrzebnego zakupu...

Opublikowano
Przekładałeś stare wtryski do nowego silnika? :D Obroty biegu jałowego można podnieść DISem.

wtryski sa z drugiego silnika ... zamontowany został kpl silnik... ktory drga o wiele mniej niz poprzedni... auto stało juz u dobrego elektromechanika ktory robi same tłuste fury ... niestety stwierdzil ze on swoim sprzetem tego nie zrobi... (wiec nie wiem czy dobry) :D

Opublikowano
Koło pasowe, koło dwumasowe i wtryski (te ostatnie w profesjonalnym zakładzie ] do sprawdzenia

wersja ze skrzynią automatyczna... przelozony motor ze skrzynia... cały komplet .... zostala tylko zawiecha stara... i turbo z poprzedniego silnika bo bylo nowe...