Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam następujący problem z moim Bmw e60 3.0d 218km 2005r automat. Mianowicie chodzi o to jak na zimnym silniku zrobię lekką przygazówkę i gdy silnik schodzi z obrotów to na ułamek sekundy obroty spadają poniżej normy ( 680obr/min ) aż zadrży silnik ( raz kiedyś nawet mi zgasł ). Jak silnik się zagrzeje to wszystko wraca do normy. Spotkaliście się kiedyś z takim przypadkiem?
Opublikowano
To ja podpowiem ze z osprzetu wymieniłem wszystko oprócz czujnika wału korbowego, reszta wszystko nowe boscha lacznie z lambda, był nawet komplet drugich wtryskiwaczy i nic :)
Opublikowano
No to nieźle może to ten czujnik :mrgreen: Najlepsze jest to , że jak się zagrzeje to chodzi jak zegarek zero drgań :mad2:
Opublikowano
Nie sprawdzalem tylko pompki w progu. Moze jest to kwestia jakis adaptacji. Pamietam ze po wgraniu najnowszego softu, przez tydzien bylo idealnie...