Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. Panowie, moje auto stało na parkingu ponad 2 tygodnie z zaciągniętym ręcznym. Po tym okresie, przy ruszaniu przełamałem jakiś opór. Teraz przy hamowaniu słyszę dudnienie, chociaż większych drgań na kierownicy czy na pedale nie czuję. Może wjechałem w kałużę na rozgrzanych tarczach przed zaparkowaniem go na ten okres? Kontrolka ABS, ani żadna inna się nie świeci.

2. Polecicie jakiegoś dobrego i uczciwego mechanika dla mojej e46 320d 150KM w Krakowie?

3. Czy może mi ktoś zrobić zdjęcie miejsca, gdzie jest hak holowniczy po otworzeniu zaślepki z tyłu auta? Ja nie mam ani holu, ani miejsca, żeby go wkręcić... miałem tylną belkę wstawianą czy ki uj?

Edytowane przez xKaeRx
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ad. 1

Zdejmij tarczo-bębny i oceń straty, podejrzewam komplet do wymiany, pewnie okładzina oderwała się od szczęki, ale jak zrzucisz tarczę to pewnie wystraszysz się, bo wszystko będzie w opłakanym stanie. Mało kto myśli o tylnych hamulcach, byleby przejść przegląd :nienie:

Dopisz 320d do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mam do zrobienia Trasę 270, 470, 1000 lub 1200km. Czy w którąś z nich mogę się wybrać z takim stanem technicznym? Czym to grozi, jeśli masz rację co do diagnozy? Ile kosztuje i ile zajmuje naprawa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To niestety wróżenie..teoretycznie może zablokować Ci koło, ale to ekstremalna sytuacja. Masz tu ceny:

http://czescidobmw.pl/kategorie/szczeki-hamulca-postojowego,3344.html

http://czescidobmw.pl/kategorie/320d-z-silnikiem-m47n,10825.html

Czas wymiany: ok 2h na spokojnie z czyszczeniem co się da :wink: później zabawa z regulacją, w sumie też chwilę zejdzie..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.