Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowy na forum. Przejrzałem kilka tematów odnośnie tych mrugających kierunkowskazów jednak u mnie wygląda to trochę inaczej. Wsiadam do samochodu od razu mruga prawy kierunkowskaz i wyłączyć go mogę tylko lewym kierunkiem oto opis:

manetka pozycja ,,zero''= mruga prawy kierunkowskaz

manetka pozycja ,,lewo''= wyłącza prawy kierunkowskaz i aktywuje lewy

manetka pozycja ,,prawo''= nic cisza kierunkowskaz sie nie włącza po prostu nic się nie dzieje

podczas jazdy co chwile ten prawy kierunkowskaz mruga a po kilku sekundach się wyłącza i tak w kółko. Chociaż czasem wszystko wraca do normy na kilka godzin lub dni i mogę normalnie włączyć i wyłączyć ten prawy kierunkowskaz bez żadnego problemu. Natomiast jak zgaszę samochód to zapala mi się prawa przednia i tylna pozycja, często jest też tak że mruga z częstosliwością kierunkowskazu a nawet szybciej, żeby po chwili zgasnąć i zacząć cykl od początku ;( kiedyś też to miałem ale wymieniłem akumulator i było pół roku spokoju a teraz znowu to samo. Akumulator w pełni naładowany, manetka zmieniona i nic się nie zmienia. Niec hktoś cos podpowie bo już mi ręce opadaja. Czy jest możliwość żę gdzieś nie łapie dobrze masa czy coś?

Opublikowano
Sprawdzałem wygląda na nowy ale dla pewności przełożyłem drugi i jest to samo. Ostatnio jak robiłem zawieszenie i podnosiliśmy samochód pozycje zaczeły migać non stop a po opuszczeniu albo ciągle sie paliły albo były zgaszone. Znajomy powiedział żeby sprawdzić jakieś przewody pod siedzeniem pasażera pod wykładziną. Czy ktoś wie co tam jest? Ztego co wiem to bezpieczników tam chyba nie ma ale spróbuje wyjąć siedzenie i zobacze to.
Opublikowano
Sprawdziłem lampy są suche. Dobrałem się do tych przewodów pod siedzeniem zacząłem ruszać wszystkimi i przestał migać ten kierunkowskaz więc na razie poruszałem nimi i trochę oczyściłem i zobaczymy na jak długo to pomoże... Może w weekend przysiąde do tego wszystko rozbiore, wyczyszcze psikne wd40 i może będzie chodziło. Czytałem o tych kierunkowskazach tu na forum jednak nikt nie podał odpowiedzi jak rozwiązał problem chyba że nie doczytałem. Jak znowu będzie kibel z tym kierunkiem to się odezwe. Zastanawiające było to że w czasie jazdy przy raptownym przyśpieszeniu oraz skręcie w lewo ten kierunkowskaz mi sie włączał a potem był spokój jednak włączyć go za cholere nie mogłem.