Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem BMW E46 330D z 2003r. Mam wyswietlacz nawigacji i komputera i tu mam problem. Dokładnie dwa problemy.

Pierwszy jest taki że gdy po wejsciu w ustawienia "Set" wyświetlacz mi się zawiesza i już nic nie moge zrobić, ani przełączyć na radio a ni na nic. Dopiero po wyłączeniu silnika po zgaszeniu calkowicie wyswietlacza odblokowuje sie i dziala jak wczesniej tylko ze znow po wejsciu w ustawienia sie zawiesza. Jaki to może byc powód tego? I jak to mozna naprawic?

A drugi problem to z nawigacja. Nie mam płyty od GPS w DVD w bagażniku i przez to nie moge sprawdzic nawigacji. Gdzie można dostać taka płytę? Albo jeśli można samemu ją nagrać, tylko jak?

Dzieki za pomoc!

Opublikowano
Podepnę się do tematu bo mam ten sam problem z zawieszaniem się komputera, wgrałem nawet inny soft v32 pl i nie pomogło. A po włączeniu nawigacji mam tylko ciemny ekran, płyta z mapami oryginalna. Samochód to e46 320d z 2003r, navi mk4 z wyświetlaczem monochromatycznym.