Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Może ktoś z forumowiczów miał podobną sytuacje, a mianowicie : ostatnio byłem u mechanika i przy okazji zmiany zawieszenia poprosiłem go żeby wymienił mi świece bo samochód ciężko odpalał. Parę dni było wszystko ok aż tu nagle samochód zaczął gubić prąd. w momencie jak go odpalam rano i silnik jest zimny to odpala od razu, przejade się kawałek, zgaszę silnik i chce od razu odpalić też nie ma problemu ale jak auto postoi np z dwie godziny to nie ma szans. Wygląda to tak jak by samochód nie miał prądu bo rozrusznik zakręci ale tylko z dwa może trzy razy i wszystko przygasa. Ktoś ma jakiś pomysł??? Prosze o pomoc

Edytowane przez EkBar
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak nie odpalisz w ciągu tych 2 godzin to musisz ładować? Czy jak całkiem ostygnie to odpala? Może czysty przypadek i aku już umiera, podjedź do hurtowni, sprawdzą go za piątkę.

Kolega mnie uprzedził :wink: dopisz 320d do tytułu, bo admin zamknie temat.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
I masz odpowiedz nowy nie znaczy dobry jak kolega wyżej sprawdź aku profesjonalnym Miernikiem do akumulatorów :) I będziesz wiedział czy jest na 100 dobry
Opublikowano
Panowie aku sprawdzone i jest w 100% dobre. Dzisiaj miałem taka sytuacje że odpaliłem samochód , przejechałem nim może z kilometr, zgasiłem odpiąłem kleme, wróciłem po jakiś 10 minutach, założyłem klemę i znowu nie chciał odpalić. Odpiąłem klemę i wróciłem po jakiś 20 min i tym razem odpalił na raz.
Opublikowano
Czy możliwe że jest to problem rozrusznika? mechanik mi dzisiaj powiedział że przy odpalaniu słychać dziwny metaliczny wydźwiek,prawdopodobnie z rozusznika :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak najbardziej, w innym aucie tak miałem, że na zimnym odpalał bez problemu a na rozgrzanym zawieszał się. Jak jesteś pewny swojego aku to rozrusznik jest następny w kolejce.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Aku jest na 100 % sprawny bo sprawdzany w hurtowni i potem jeszcze u znajomego mechanika na mierniku
Opublikowano
No i się okazało że rozrusznik....Boli bo kosztuje swoje no ale przynajmniej problem rozwiązany :D
Opublikowano
Rozrusznik przestał w ogóle kręcić ale jak próbowaliśmy na pych to po metrze juz odpalał. Akumulator naładowany, wiec to nie to, świece grzeją, cała elektryka w porządku bo sprawdzane pod komputerem i wyszło wszystko na jaw.