Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. W wyszukiwaniu nie znalazłem więc założyłem nowy temat. Jak w temacie, a więc dzisiaj zauważyłem ze automat nie pracuje jak powinien. Mianowicie podczas jazdy automat bezbłędnie przeszedł do 4 biegu jak zawsze i na nim się skończyło nie wrzucił 5 biegu, odpuściłem gazu nic , podkręciłem do 4tyś nic. Żeby nie męczyć auta przerzuciłem na ręczną zmianę i podniosłem do 5 biegu wszedł bezproblemowo. Myślałem że to jednorazowy problem ale niestety powtarza się cały czas. Raz też zaobserwowałem problem że nie przerzucił z 3 na 4 lecz to było jednorazowe. Czy wymiana samego oleju może pomóc czy bardziej to coś mechanicznego bądź elektrycznego? Miewał ktoś coś podobnego ? Z góry dziekowa za pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymiana oleju może pomóc, ale trzeba zalac dedykowan olej a nie jakiś pierwszys lepszy syf. Ale raczej może to byc problem ze sterownikiem skrzyni biegów.

PZDR>

Opublikowano
Myślałem o zmianie właśnie na olej dedykowany od razu ze zmianą filtra. Czy po podłączeniu komputera będę w stanie zdiagnozować jeżeli to będzie problem ze sterownikiem? No i w razie co jakie koszty można odkładać na to?
Opublikowano

wiatm !

PRZEDEWSZYTKIM DIAGNOZA

Jaka to skrzynia .

wszystkich z mazowieckiego proszę pisać pomogę w dziedzinie diagnostyki automatów

Olej jak najbardziej wymienić ,filtr.ustawić parametry samodopasowawcze.

pozdrawiam

Piotr Lot