Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich bardzo serdecznie!

Jestem tu nowy,mam na imię Maciek i właśnie kika dni temu nabyłem e39 - cieszę się generalnie jak głupi hehehe

Nigdy nie miałem BMW i w zasadzie zawsze poruszałem się małymi popierdułkami więc e39 zachwyca mnie z każdej strony! :D

Oczywiście jak przy każdej nowości pojawiają się pytania i właśnie z tąd też się tu znalazłem :)

Do rzeczy, w aucie nie działa mi centralny zamek, tzn. wkładając kluczyk do zamka w drzwiach wszystko otwiera i zamyka się na raz ale żaden z pilotów/kluczy ze zdjęcia poniżej nie działa.

Więc:

- Jak się domyślam pierwszy klucz od lewej to klucz "surowy" z którego mogę zrobić sobie dodatkowy klucz.

- Kolejne dwa klucze po wciśnięciu kółeczka na ich środku,zapalają pomarańczową diodę ale auto w ogóle nie reaguje. Rozumiem,że klikając ów guzik,auto powinno się zamknąć a ponowne kliknięcie powinno je otworzyć lub też w odwrotnej kolejności?

- Pilot,tak jak środkowe dwa klucze po wciśnięciu guziczka zapala pomarańczową diodę ale samochód nie reaguje. Są na nim generalnie dwa guziczki,więc co? Jeden jest do otwierania a drugi do zamykania?

Jak to teraz ugryźć i od czego zacząć?

Nie wiem czy to potrzebne ale podaję VIN auta: WBA DD 31 08 0BU 15 557

Pilnie czekam na jakieś wskazówki i z góry dziękuję za zainteresowanie tematem!

Pozdrawiam - Maciek

http://zapodaj.net/62b56bc604c24.jpg.html

http://zapodaj.net/62b56bc604c24.jpg.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fabrycznie nie masz centralnego na pilota, więc nic w tym dziwnego, że nie działa.

Jeśli chcesz mieć zamek na pilota musisz dołożyć moduł.

Opublikowano
Kolega wyżej już napisał. Po prostu musisz dokupić sterownik z pilotami i wpiąć go pod istniejącą instalację tak żeby sterował siłownikami.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę nie sprecyzowałem,chodzi mi o to czy to ma być centralka oryginalna z bmw e39 żeby było git i działało z przyciskiem czy jakiegoś dziadostwa szukać na allegro?

Przyciskiem jaki masz na kluczyku nigdy nie otworzysz auta.

Jeśli chcesz na ori częściach, to czeka Cię sporo zabawy, a co za tym idzie kosztów.

Najtańsza i najszybsza opcja to dokupienie jakiegoś uniwersalnego sterownika i wpięcie go do instalacji.