Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako iż jestem tu nowy chciałbym się przestawić, mam na imię Krystian jestem posiadaczem BMW E36 328 Coupe od marca zeszłego roku, mieszkam w Poznaniu, posiadam interfejs OBD i Inpę więc mogę zawsze pomóc jak znajdę czas :D

Co do tematu to mam zamiar zakładać kolektor M50 do mojego M52B28 (od razu zapytam tu kogo polecacie w obrębie 150km od poznania do zrobienia nowych map?).

Chciałbym też zrobić zimną przepustnicę,wywalić odmę i jej miejsce wpakować Oil Catch Tank ponieważ mam cały mokry kolektor w środku a chcę się tego pozbyć a zaś nie chcę zakładać po prostu filterka zamiast odmy więc wybór padł na OCT.

I skoro nie będę zakładał odmy to może dało by założyć kolektor m50 bez przekładania klapki z m52, jedynie powyprowadzać złączki na różne podciśnienia, czujnik temperatury w kolektorze w originalne miejsce jak jest w M50 a krokowca również jak w oryginalnie M50 (zdjęcie poglądowe z internetu, nie zwracać uwagi na zagięty wąż):

http://i45.tinypic.com/hurb0z.jpg

Co o tym myślicie ?

Co trzeba jeszcze przerobić w kolektorze skoro klapkę miałbym w tym momencie z głowy ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy nikt nigdy nie przerabiał kolektora M50 pod M52?

Oto moja wizja do OCT:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6fe5a366b8c.jpg

W środku znajdowała by się siatka stalowa z oczkami pod nią doprowadzona rurka a w przestrzeni pod siatką "druciak" (taki jak do szorowania garów :) ).

Na samym dole znajdował by się również zawór do upuszczania oleju (najprawdopodobniej doprowadzony tam gdzie oryginalna odma czyli do miski olejowej).

Co o tym sądzicie ?

Czy jest tu osoba która zakładała OCT w M50 lub M52 ?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...