Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , ostatnio w bmw zauważyłem wyciek oleju, okazało się, że Intercoler był dziurawy, po zrobieniu intercolera , pościągałem węże od turbiny w których był czarny nalot(smar?), podobnie w egr-ze sprawdziłem wszystkie weze od podcisnienia czy gdzies powietrze nie ucieka, wyglada ze jest ok ale niepokoi mnie ten czarny nalot w wezach i od niedawna zaczeła mi cieżko palić i po odpaleniu ok 5sekund falują obroty , a za samochodem jest masa czarnego dymu i śmierdzi ropą . Proszę o pomoc . Z góry dzięki . :D
Opublikowano

To nie jest smar,lecz maź od oleju. Tds już tak ma-że ma olej w dolocie,ważne żeby go tam nie bylo za dużo.

Co do pozostalych objawów-sprawdź wężyki podciśnieniowe i polączenia elektryczne (pompa wtr,wtryskiwacz sterujacy,czujniki temperatur itp.) i raczej musisz podpiąć pod kompa do sprawdzenia kąt wtrysku i dawka.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
ok dzięki za odpowiedź:). Co do kompa to juz jestem umówiony z kumplem na sobote , zobaczymy co tam się dziej.