Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam serdecznie, potrzebuje nieco informacji bo mam do kupienia 325 w tdsie, 94 rok, tylko z pompą wtryskową do wymiany, jakie mogą być koszta z tym związane ???i czy jeszcze jakies powiklania mogly wystąpić przez tą uszkodzoną pompę ??

dziekuje pozdrawiam

Opublikowano

Witam, właśnie jestem posiadaczem identycznego modelu tylko o rok młodszego, jak dla mnie auto jest :cool2:, osiągi na bardzo dobrym poziomie, niskie spalanie :cool2:, ale nie ma co się oszukiwać znalezienie TDS'a w dobrym stanie to jak znaleźć igłe w stogu siana :8) Poszukaj dobrzę na forum o TDS'ach a dowiesz się wszystkiego. Najlepiej poproś kogoś kto się zna i niech oceni, bo można się wpakować w niemałe koszta.

A co do pompy wtryskowej to ceny orientacyjne :

nowa - 4 500 zł

z programu wymiany BOSCH'a - 3 500 zł :cool2:

a używka na allegro - 1 500 zł :naughty:

ale z drugiej strony raz płacisz i masz problem z głowy na conajmniej 200 tyś km

PS. moja pompa choć w dobrym stanie, także nie domaga i wymaga uszczelnienia - koszt 700 zł :duh:

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano

Potwierdzam zdanie przedmówcy: TDS jest naprawdę przyjemnym do jazdy silnikiem, pod warunkiem, że nie oczekujesz od niego 200KM.

Co do pompy wtryskowej, to moim zdaniem nie jest prawdą, że są one awaryjne. Problem polega na tym, że Niemcy jak widzą, że kończy im się pompa, zaraz sprzedają samochód (oczywiście z cofniętym licznikiem na łatwe do połknięcia przez Polaka 170tys km).

W kraju natomiast powstaje opinia, że w TDS-ach przy małym przebiegu siadają pompy. Zastanawiające jest tylko, że w Polsce jeżdżą same "białe kruki" - kilkunastoletnie samochody z przebiegami < 200tys km.

Pzdr,