Skocz do zawartości

Problem z zamkiem centralnym z pilota po swapie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jak w temacie, auto po zmianie silnika. Obecnie mam dwa rozne kluczyki - jednym otwieram samochod, a drugim odpalam. W przypadku obu kluczykow nie dziala mi zamykanie/otwierania auta z pilota.

Dzisiaj bylem w pewnym zakladzie, w ktorym sie zajmuja zamkami centralnymi. Pan probowal zaprogramowac kluczyki i stwierdzil, ze auto nie odpowiada. Oba kluczyki nadaja sygnal prawidlowo.

Zaproponowal mi jakies cos, co podlacza pod modul komfortu i blablabla - mialbym nieoryginalne dwa kluczyki i zapewne jakis chinski szit za 500 zl.

Ja nie robilem swapa, wiec nie wiem co tu sie podzialo.

Co moze byc przyczyna, ze auto nie komunikuje sie z kluczykami? Pozdrawiam!

Opublikowano
Bardzo, bardzo chetnie! Jestem z Poznania i jesli by ktos mi takowego zaproponowal to na pewno bym go odwiedzil. Nawet i dzis!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czy jest ktos w stanie polecic jakiegos fachowca na terenie wielkopolski, ktory z EWS za "Pan Brat"?
Opublikowano

Jesli masz kabelek i inpe najpierw przeprowadz synchronizacje ews-dme

W inpie

1.synchronizacja

2.reset

3. wyjmujesz kluczyk wychodzisz i prubujesz zamknąć i otworzyc z pilota

Trzeba było kupić komplet z zamkami a nie tylko ews sterownik i kolumnę

Przerobiebie zamka do kluczyka to 400zł za zamek

Kolejna sprawa to padnięty akumulator w kluczyku najpierw rozbierz kluczyk pomierz miernikiem i napisz ile ma w trakcie przyciskania

zacznik od aku w kluczyku