Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś fajnego youngtimera jako drugiego samochodu - do sezonowego jeżdżenia.

Ale mam problem bo aby do mnie dojechać to trzeba przebyć dziurawą drogę - gdzie samochody z prześwitem poniżej 15cm nie dają za bardzo rady.

Nie znalazłem żadnych informacji o prześwicie E30, wszędzie tylko piszą o e36 lub nowszych, ale po zdjęciach to wydaje się, że dość wysoko stoją nad ziemią wersje w oryginale.

i drugie pytanie - czy któraś z wersji nadwoziowych jest znacznie droższa w utrzymaniu niż pozostałe? pytam - bowiem w przypadku Audi B4 cabrio które też mi się podoba - sporo części jest znacznie droższa niż dla innych wersji.

i trzecie pytanie - czy są w Polsce osoby, którym można zlecić znalezienie e30 w dobrym stanie? nie mam ani kontaktów ani czasu na szukanie zadbanego egzemplarza.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hejka

Standardowe e30 na oem zawiasie, nawet jak to będzie mtechnik, spokojnie jeździ po dziurych drogach. Jedynie przy silniku m40 trzeba uważać bo miska jest dość nisko, ale ona jak dobrze mierzylem to przy oem zawiasie i kołach 185/65/15 była ok 15-16 nad ziemią.

Odnośnie kosztów. Jak na wekendowe wypady to co to za różnica. Nie ma znaczenia czy to spali 10 czy 15 na 100. Sama karoseria nie miała dziwnych wyjątkowyc paneli po za wersą m3, gdzie tylko przednia szyba i maska były takie same a reszta to co innego.

A jesli chodzi o szukanie e30....hmmmm Loona Thic z tego forum pomaga w kupnie BMW ale nie wiem czy e30 i czy poszuka coś za Ciebie. Ale jest koleś warty polecenia i na pewno gówna Ci nie znajdzie :D ale raczej lepiej poszukać w de i sprowadzić.

PZDR>