Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z bemka taki ze swieci mi sie kontrolka od trakcji i recznego samochod byl na komputerze i okazalo sie czujnik skretu ze uszkodzony zostal wymieniony lecz problem jest caly czas i elektryk powiedzial mi ze moze byc to sterownik pompy abs prosze o pomoc moze juz ktos mial taki przypadek z gory dzieki pozdrawiam
Opublikowano
Może i sterownik.Dobrze jest sprawdzić prawy tylny czujnik ABS-u.Objawy takie same.Może wilgoć włazi,może izolacja uszkodzona.Sprawdzenie nie kosztuje a może tyłek uratować/
Opublikowano
Aha elektryk sprawdzil na komputerze ze kazdy czujnik chodzi poprawnie wiec sam nie wiem ale chyba postaram nabyc jakis sterownik i jak nie bedzie poprawy to go oddam
Opublikowano

Witam

mialem podobny problem , mechanik podpiol kompa i stwierdzil czujnik konta skretu .

Jezdzilem tak pare miesiecy , kontrolki zapalaly sie nie regularnie .

Zakupilem nowe felgi 18 , do kompletu opony i od tego czasu cisza .

Jedna orginalna felga 17 potrzebowala ponownego wywarzenia :o .

Opublikowano

wymiana nica nie da

jesli nie zrobisz kalibracji czujnika skrętu

w inpie mozna to zrobić

nawet po robieniu geometri trzeba kalibrowac czujnik skrętu w niektórych przypadkach ustaw kierownice prosto zobacz parametry w inpie przwo-lewa tak aby była idealnie prosto potem wejdz w abs asc i kalibracja czujnika

Opublikowano
Kalibracja byla robiona i jest dobrze tu raczej bedzie cos ze sterownikiem juz sterownik nabylem teraz tylko czekam na jakas wiadomosc co i jak jest