Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę okleić dach mojej e90 folią 3m natomiast nie chcę próbować wymontowywać elementów typu relingi czy antena na siłę i sprawdzać czy może zejdzie żeby nie narobić sobie większej roboty a przede wszystkim kosztów. Czy ściągał z was ktoś taką antenę? po głębszym zastanowieniu jest ona montowana zapewne na kleju- przynajmniej sama osłona anteny co by mnie już urządzało, myślałem żeby płetwę usunąć delikatnie żyłką wędkarską ale wole się dowiedzieć co Wy o tym myślicie... ??

Następna kwestia to relingi jest na to jakiś sposób czy normalka przekręcenie śrub montażowych podważenie na samym końcu ??

Jeżeli chodzi o uszczelki to przednia szyba ma uszczelkę zbrojoną o ile wiem także co wy na to jakbym tą uszczelkę podcioł i podwarzył klinami w momencie klejenia folii 3m ?

Sprawa z szybą ma się tak że i tak będę ją wymieniał po zimie(myślę że w marcu/kwietniu) bo mam dwie dziurki oczywiście zabezpieczone które miały zniknąć... a śladu po nich nie miało zostać natomiast udało się fachowcą z nortglassu zalać tylko zewnętrzną warstwą a szczeliny zostały.

Proszę o jakiekolwiek sugestie i porady z Waszej strony :P

Opublikowano

UDAŁO SIĘ!

Instrukcja może ktoś będzie szukał...

Relingi są na zatrzaski podważamy od tyły lekko schodzi :)

Płetwę zdemontowałem za pomocą żyłki, tak jak przypuszczałem podklejona była taśmą 3m... po usunięciu taśmy benzyną z dachu i z płetwy podlepiłem tą samą taśmą 3m trzyma się jak przykręcone :)

Natomiast problem z uszczelką rozwiązałem podcinając ją do samego końca czyszcząc i oklejając po samą uszczelkę folię termoplastyczną 3m :) uszczelkę zabezpieczyłem małym cienkim paskiem taśmy 3m cały efekt na zdjęciu;

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/661/U6Oee1.jpg