Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam kierownice ( m pakiet ). Nie posiadam w niej przycisków ( tempomatu i tak dalej )

318i 2002r. Sprawdzałem czy jest możliwość wgl instalacji takiej kierownicy i wychodzi, że jest ( mam odpowiednie kontrolki i tak dalej )

Więc, czy mogę dołożyć do niej te dwa panele (boczki)? (Widzę, takie na alledrogo)

Po vinie wychodzi, że mam multi.. :mrgreen:

Opublikowano

Możesz dołożyć ,wymienia się sam panel górny :D

trzeba wpiąc się w komputer i moduł świateł żeby były podświetlone guziki na kierownicy , i do kostki z tasmy kierownicy (zielona kostka) tam wpinasz się w pin 8,9,10

Pin 8 do komputera w komorze silnika do pinu 37 lub 27 w zależnosci od kompa (patrz niżej)

przewód z pinu 10 lutujemy do przewodu o kolorze fioletowo-żółtym-moduł świateł

przewód z pinu 9 lutujemy do przewodu o kolorze biało-czerwono-żółtego-moduł świateł

Są dwie wersje podłączenia:

- komputer 58 pinów inne połączenie

-komputer 40 pinów inne połączenie

Gdy masz wtyk 40 pinowy kabelek instalujesz w 27 wolnym pinie.

Gdy masz wtyk 58 pinowy kabelek instalujesz w 37 wolnym 37 pinie.

Nic nie trzeba kodować po tej operacji aktywuje śię tempomat i działanie całej mltifunkcji

do całej operacji oczywiscie odpinamy akumulator :)

To tak w skrócie jak masz jakieś pytania to pisz :cool2:

Opublikowano
Witaj, dziękuje bardzo za pomoc.

Coś takiego wlezie? Kierwonica sportowa - moja.

Rozumiem, że takie panele wsadzę do każdej kierownicy E46? :P Każda ma taką możliwość?

http://allegro.pl/bmw-e39-e46-e53-przyciski-sterowanie-multifunkcja-i4915098984.html

Panel pasuje do kierownic "M" i pasuje do każdej takiego typu ,tylko trzeba podłączyć piny do komputera i modułu świateł,tak jak pisałem Ci dwa posty wyżej