Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, mam bmw e46 m54 2.0i 2001r. i mam z nią pewien problem,a mianowicie:

jakiś czas temu zepsul mi się czujnik camshaft sensor(ten z kabelkiem), wymieniłem go na nowy.

po około 2 miesiacow zapalil mi się check engine, po jakichś 10 km auto na kilka sekund zaczelo przerywac, ale po chwili wrocilo do normy.

pomyslalem ze pewnie ten sam czujnik bo objawy miałem takie same jak za pierwszym razem,i do tego kupiłem zamiennik. wrocilem do domu zgasiłem silnik i już nie moglem go odpalić.

podpiałem go do kompa i pokazalo mi czujnik polozenia walu korbowego.. wymieniłem go oraz drugi camshaft senror ten który znajduje się z przodu.

i niestety auto dalej nie odpala!.

dziś podpinałem go do kompa nie pokazuje mi zadnych beldow, i auto kreci ale nie odpala..

na listwie wtryskowej jest maly zaworek dzięki któremu sprawdziłem czy dostaje paliwo. spoko, paliwo leci. ale dalej nie pali... ?

nie wiem co jest grane, mechanik mowil ze to może pompa, ale skoro nie pokazuje bledu.. ?? jego komputer wygladal na profesionalny także o bledzie kompa raczej nie ma mowy. no i jestem w kropce.

czy ktoś miał już cos takiego, co może być przyczyna??

dzięki za pomoc. !

Opublikowano
zamiennik, myślisz ze jest konieczność kupienia org. ??

Tak mi się wydaje, ewentualnie zamiennik marki VDO/Siemens, Bosch czy Hella. Pozostałe Febi Toprany FAE itp. sobie odpuść.

Albo szukaj dobrej używki.

Możesz jeszcze zobaczyć czy masz iskrę na świecach, ale wg. mnie to będzie ten czujnik.