Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam specjalistów po długiej przerwie. Bardzo proszę o pomoc. Ostatnio poszukiwanej jedyneczki jednak nie zakupiłam i chyba nie żałuję :D Tym razem poszukuję fajnej 5/3, najlepiej kombi.

Oto model z ogłoszenia które mi się spodobało. Proszę nie bić, jestem laikiem :oops:

wbanj510x0cv05540

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc

edit - Nie wiem czy link z ogłoszeniem można wklejać?

http://otomoto.pl/bmw-525-e60-navi-skora-ksenon-panorama-dach-C35526325.html

Edytowane przez anna997
Opublikowano
na dzień dobry pali się kontrolka poduszki, przepalony ring i pewnie inne niespodzianki. Dla mnie świadczy to o tym że ktoś chyba nie dbał o auto, ale może się mylę.
Opublikowano

Kupisz e61 za 30tys za przebiegiem 300ty i gwarantuje Ci, że szybko na pakiet startowy wydasz więcej niż to co dołożyłbyś do dobrego auta.

Pomyśl realnie, przyjdzie Ci wymienić: olej wszystkie filtry, do tego pewnie jakieś hamulce i coś w zawieszeniu i już masz 2tys, drugie tyle na komplet opon, olej w skrzyni też by trzeba wymienić i na starcie wkładasz lekko ponad 5tys. Do tego ten SRS - ciekawe dlaczego świeci :norty:

A to taka podstawa na początku - a co wyjdzie podczas użytkowania to już inna sprawa.

Wiec jak masz na auto tylko niecałe 30tys to nie zabieraj się nawet za e6x - bo to auto naprawdę potrafi, wyciągać pieniądze z portfela.

Ja ostatnio zmieniłem dwa termostaty i komplet świeć żarowych i już masz 700zł na same czesci

Opublikowano

Ania, nie wiem czy zauważyłaś ale "trójeczki" są praktycznie w tych samych cenach co "piąteczki" :D , 30tys to też absolutne minimum co musisz wydać na sensowne, najstarsze e91 320D z 2005-2006r. Chyba że poszukasz z początku produkcji e60 2003-2004r ale to juz stare auta, ponad 10lat

A Bronx dobrze gada, ja po zakupie e90 wymienilem od razu:

-świece żarowe 6szt+ termostaty- 300+250=550

-odma- 150

-olej w silniku z filtrami+ olej w skrzyni biegów z miską - razem coś około 1000

-sterownik świec żarowych- 100

-łączniki stabilizatora przód- 100

-robocizna coś około 600

więc jak zsumujesz to wychodzi 2500 a teraz jeszcze 2 opony letnie na tył szukam więc licz się ze po zakupie jeszcze z 2-3tys conajmniej wydasz

poza tym jeszcze rejestracja auta-200

nie wiadomo jak z ubezpieczeniem- tez pare stówek

poszukaj coś za 30 tys, utarguj do 28 a zaoszczedzona kasa pojdzie na pakiet startowy :)

Opublikowano

anna997 samochód sprzedaje komis więc za ile musiał kupić skoro za tyle sprzedaje (pomijam że za 30 tyś nie ma szans na e90 w dobrym stanie a co dopiero e60)... Obstawiam że cena taka niska bo skrzynia automatyczna do naprawy i stan słaby (brak porządnych zdjęć wnętrza auta)...

Na e90 z 2006 roku z dieslem pod maską w dobrym stanie musisz szykować około 33-35 tyś + 2 tysiące pakiet startowy (mechanika i rzeczy eksploatacyjne). Budżet 30 tyś na e90 to za mało.

Vapor zgadzam się z Tobą ale za 28 tyś nie kupisz w dobrym stanie e90...

Opublikowano

nie to żebym reklamował bo nie znam kolegi z forum o nicku oli222 ale zauważyłem że z 2mies już sprzedaje swoje auto i wygląda na uczciwy stan:

viewtopic.php?f=5&t=263494

cena 32900 więc może za 30-31 by sprzedał... a twierdzi że nie będzie potrzeba wydawać na pakiet startowy

auto z końca 2006r więc może tym autem sie ania zainteresuj...

Opublikowano

tak, z panem oli rozmawiamy już od rana :D

zastanawiam się jednak nad zakupem benzyny ponieważ moją obecną bmw zrobiłam tylko 50 tys w 5 lat .. :oops:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie to żebym reklamował bo nie znam kolegi z forum o nicku oli222 ale zauważyłem że z 2mies już sprzedaje swoje auto i wygląda na uczciwy stan:

viewtopic.php?f=5&t=263494

cena 32900 więc może za 30-31 by sprzedał... a twierdzi że nie będzie potrzeba wydawać na pakiet startowy

auto z końca 2006r więc może tym autem sie ania zainteresuj...

za 30 to :nienie: :nienie: :nienie: