Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. E 90 163 KM 2011 rok ED. Nagle nie da rady osiągnąć więcej niż 2700 obr/ min. Przy gaszeniu taki objaw jakby tłumik gdzieś był nieszczelny lewe powietrze. W czasie jazdy ok, brak odczuwalnego spadku mocy, brak błędów jak na razie, może ktoś coś podpowiedzieć co sprawdzić gdzie szukać?
Opublikowano
kolego a na te obroty to nie wchodzi Ci przypadkiem na postoju i jeszcze masz naciśnięte sprzęgło ? To chyba zabezpieczenie żeby nie wystartować na pełnym gazie u mnie jakość ogranicza do 2,5tys
Opublikowano
sam sie zdziwiłem .Wczesniej miałem przedliftowe e90 i normalnie można było full obrotów a ty tylko 2,5tys. Jeszcze musze sprawdzić na wyłączonej trakcji
Opublikowano
bo nie było nic ciekawego na rynku .Myślałem jeszcze o a4 b8 i e60 po lifcie ale ostatecznie zostałem przy e90 .Ale powiem tak im nowsze auto to gorsze materiały . W poprzedniej miałem ten pakiet w środku z aluminium a teraz mam też pakiet aluminium ale już z plastiku :duh: nie wspomnę o pakiecie light (poświetlane klamki itd) W starej e90 sportowe siedzenia pół skóra pompowane boczki i podgrzewanie w nowej sportowe welur tylko tyle doszło że oprócz pompowanych boczków jest jeszcze pompowanie na plecach ale podgrzewania brak :duh: zawieszenie 226A Sportowe dostosowanie nadwozia a standardowe to niebo a ziemia :)
Opublikowano
no coś w tym jest to fakt co piszesz dziś jest masa nie klasa:P a passat cc lub mercedes c klasy rozważałeś ? czy nie podchodzą ci te samochody? pytam bo tez mam dylemat co kupić i tez po e60 patrzałem i po a4 i a5
Opublikowano
Powiem ci tak przesiadka z e90 na e60 to cofanie się w rozwoju. Jak już coś to tak jak pisałeś a4 b8 lub a5. tylko nie w benzynie bo znajomy ma a4 2.0T i już był silnik wymieniany . Jak coś to 2.0 tdi 170km po roku 2010 . Jakbyś chciał to znajomy ma a5 2.0tdi quattro 2011 rok .