Skocz do zawartości

ciezko chodza biegi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ciezko mi wchodza biegi od jakiegos czasu a wczesniej bez zarzutu dzialaly z dnia na dzien wsiadlem i sie cos zepsulo wymienilem olej w skrzyni niepomoglo na poaczatku ciezko wchodzily tylko 1 i wsteczny a z czasem 2,3,4 tez ciezko wchodza wczesniej pedal wibrowal od sprzegla ale przestal i sie zaczelo z biegami co to moze byc
Opublikowano
  • Autor
mial ktos podobno sytuacje co moze byc przyczyna?
Opublikowano
Jaka pogoda? Ja tak miałem jak przymroziło. Jak by olej zmieniał swoją gęstość i dlatego znacznie gorzej biegi wchodziły. Teraz powyżej 0° i jest ok
Opublikowano
  • Autor
ale wymienilem olej i nic niedalo dlatego zaczyanm myslec ze moze sprzeglo albo synchronizatory ale tego niejestem pewny bo niemozliwe zeby posypaly sie bez zadnych objawow wczesniej i to wszystkie
Opublikowano
  • Autor
a tym bardziej ze wczesniej byla ostrzejsza zima i wszystko smigalo niezaleznie jak bylo zimno
Opublikowano
Witam i dołączam się do tematu, jak u kolegi 1-4 bieg i R od jakiegoś czasu problem ze zmianą się pojawił, olej zmieniony na oryginał ponad rok temu i jeszcze w lecie zaczęły się problemy więc pora roku nie gra roli, podejrzewam sprzęgło bo bierze już na samej górze (na razie się nie ślizga), ale mam pytanie do osób które wymieniały sprzęgło czy nie miały takich objawów przed końcem jego żywota. Poduszki silnika, skrzyni i dyfra oraz podpora wału sprawdzone i są ok. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
a i dodam ze podczas jazdy niemam problemow ze zmiana biegow tylko jak sie zatrzymam
Opublikowano

Gdyby to były synchronizatory to raczej by biegi zgrzytały, wymiana oleju za wiele nie da, bo w większości przypadków po prostu zużywają się sworznie biegowe.

Trzeba zwalić skrzynię i je powymieniać. Tu macie temat kolegi z forum, który to robił viewtopic.php?f=159&t=162704&start=195

Opublikowano
  • Autor
ale samych sworzni do benzyny 1.8 nieidzie nigdzie kupic
Opublikowano
w ASO nie ma do Twojego modelu skrzyni?