Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam....

mam do was kolejne pytanie jaki olej zalać do auta , autko mam od 5 dni przywiozłem je z niemiec i nie wiem na jakim oleju jeździ , chcę go teraz wymienić bo widać że jest już bardzo przepalony .

Jaki zalać syntetyk , półsyntetyk auto ma 231000 km. ..

pzdr......

Opublikowano

Witam

Mam takie same autko z podobnym przebiegiem i leje do niego polsyntetyk tyle ze wiem ze taki był lany od samego początku!!!

szkoda ze nie wiesz jaki jest zalany w twojej bumie bo niewskazane jest lanie oleju innego niz był!! (chodzi o lepkość a nie firmę)

najlepiej podjedz na stacje gdzie mają tylko wymiane olei tam przeważnie się znają na konsystencjach i powiedzą Ci jaki masz teraz u siebie i odrazy taki Ci wleją!!

olej w dizelkach jest na wagę złota jak od początku jest zadbywany to silniczki pracują dłuuuuugie lata i trzaskają tyyyysiące kilometrów!!

tak więc nie oszczędzaj!!!

przypomnę tylko ze do tego silniczka zmieścisz prawie 8 litrów tego szlachetnego płynu :D + filterek = prawie 300zł :duh: (elf półsyntetyk)