Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

jak w temacie. Komp wywalił mi błąd katalizatora. objawy - pól auta drrzy na jałowym przy zakresie 1000-1500 obrotów i po dłuższym postoju po odpaleniu, kiepsko przyspiesza, pali jak mega smok . Ale tuz przed tym zaczęły mi delikatnie falować obroty i na P i w czasie jazdy na różnych biegach. Tzn jak nie docisnąłem to nie mógł ZMIENIĆ biegu, wlókł się zamiast porządnie przyspieszać. Jeśli tylko trochę bardziej stanowczo dociskam gaz - wszystko złe idzie w niepamięć. Przepływomierz wymieniony na nowy w styczniu tego roku.

Opublikowano
Wymieniłem właśnie wszystkie świece i odmy, świece były trochę w oleju, ale odmy wyglądały zdrowo. Po tym zabiegu niestety nie ma żadnej poprawy. Miał ktoś kiedyś podobny problem, lub ma pomysł co jest nie tak?
  • 1 rok później...
Opublikowano
hej ja mam ten sam problem moj zdolny mechanik proponuje mi przeplukanie katalizatorow a drugi chce je wycicac wstawic strumienice i przeprogramowac sondy slabo to widze ratunku wroclaw 730038922
Opublikowano
podobnie jak kolega wymienilem wszystkie swiece oraz cewki ale dalej autko kuleje i swieci sie blad odnosnie katalizatorow
  • 4 miesiące temu...