Skocz do zawartości

jaki program/urządzenie do diagnostyki komputerowej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem posiadaczem bmw e46 328i od dwóch miesięcy i postanowiłem, że spróbuje ściągnąć program do diagnostyki naszych samochodów. Problem okazał się większy niż myślałem, bo na różnych stronach polecają różne wersje programu inpa.

Czytałem też, że należy mieć system ms xp, niż win 7, bo podobno z nowszym systemem już nie współpracuje. Wiem, że istnieje takie coś jak maszyna wirtualna, więc problemu nie ma, ale mój laptop ma wyjścia tylko hdmi i USB. Czy można takim kablem podłączyć się do naszego auta? Czy są przejściówki? Jak później taki program konfigurować, czy jest w polskiej wersji językowej?

Czy może lepiej kupić takie uniwersalne urządzenie, które podpina, się do komputera i pokazuje ewentualne błędy i dane komputera? Ile takie urządzenie kosztuje i na jakie parametry patrzeć przy kupnie?

Które z tych urządzeń czy programów lepiej użyć dla własnego użytku do diagnostyki komputerowej auta?

Czy mógłby ktoś napisać łopatologicznie skąd pobrać, zainstalować i skonfigurować inpe? Gdzie można kupić taki kabel, oraz przejściówke USB do komputera?

Bardzo dziękuję za pomoc ;-)