Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety dzisiaj mój ukochany samochód zrobił mi psikusa. Po włożeniu kluczyka do stacyjki i wciśnięciu przyscisku start stop samochód nie odpalił. Włączyła się kontrolka świec żarowych oraz wszystkie inne. Po podłączeniu akumulatora do innego samochodu nadal nie odpala. Czy ktoś wie coś na ten temat? Wymieniać świece czy najpierw podłączyć do komputera? Proszę o odpowiedź.

Opublikowano

Ja to nie wiem o co chodzi z tymi swiecami...u mnie nic sie nie zapala.

Wkładam pilot i czekam z 10s,i dopiero odpalam,ale żadna ikona u mnie nie świeci.

Opublikowano
Po usilnych walkach i telefonie do serwisu okazało się, że jest to wina akumulatora ( podobno te od start stopu padają bardzo szybko). Zalecili, żeby akumulator naładować prostownikiem. Muszę przyznać, że trochę się na niej zawiodłam. :cry:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Automaniak 1203

Czy po wymianie akumulatora problem zniknął ???

Mam podobną sytuację w moim bmw e87 wyświetla się błąd silnika a zaraz potem ikona swiec zarowych, silnik nawet nie drgnie (po podłączeniu z kabli tez nie rusza ) :(

Z racji tego że mam go stosunkowo nie dawno proszę o pomoc jakiegoś fachowca, dodam że temp. Spadła do -15 przy -7 paliła bez kłopotu

Pomoże ktoś ???

Kupić nowy bo ten jest jeszcze oryginalny? ??