Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam dziwny problem , gdy jadę równomiernie, dodaje mało gazu (oszczędnie) to słyszę dziwne pukanie, jakby w kole.

Najczęściej objawia się to na trasie i jest coraz bardziej uporczywę.

Gdy dodaję gwałtownie gazu nic nie słychać , również przy hamowaniu jest ok.

Słychać to na równej drodze jak i na wyboistej. Bardziej nawet na równej.

Nie jest to nic związane z zawwieszeniem , oponom lub felgom i jej wywarzeniem bo to już sprawdziłem. Nie jest to również nic związane z układem wydechowym.

Głos mam wrażenie ,że wydobywa się z przedniej części auta , okolic silnika może pod kokpitem. Mogą to być podszuki pod silnikiem ?

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu problemu bo już nie mam pomysłów :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Podczas tego pukania próbowałeś lekko zaciągać hamulec ręczny ? albo nie ujmując gazu lekko hamować ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Nie robiłem nic takiego , ale jesli chodzi o zaciski to jest ok bo sprawdzałem je u mechanika.

Ostatnio wymieniłem wszystkie klocki.

A ta sytuacja miała juz miejsce przed wymiana.

Opublikowano

Zauważyłem też ,że na zimnym silniku na postoju bardzo trzęsie silnikiem ,że aż cała kabina dygocze.

Wiem ,że silnik zimny musi się rozgrzać , ale to aż tak żebym ja to odczuwał w środku ? Wszystko mnie prowadzi do tej poduszki silnika , może jakieś inne pomysły? :)