Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chciałem zapytać czy czasem nie spotkało kogoś to co mnie.

Któregoś pięknego dnia, moja nawigacja zaczęła się załączać i wyłączać. po 3 dniach wszystko ustało i jest już ok jakieś 4 miesiące.

Został jednak jeden problem, za każdym razem gdy wsiadam do samochodu na nowo muszę ustawiać język, nawiewy, radio itd.

Przyznam, że to troszkę irytujące, zmieniłem kluczyk na drugi i zero zmian.

Czy ktoś ma pomysł co się mogło stać ? gdzie szukać ? co robić ?

Przeszukałem całe forum i nic, google też nic nie podpowiada.

Jak napisałem nie w tym dziale to przepraszam.

Opublikowano

ja mam nieco odmienną sytuację, aczkolwiek podobną.

Mianowicie jak wsiadam do auta odpala silnik to radio potrafi grać przez 3-5 sekund i cisza przez kolejne 10-20. Czasem się to dzieje, czasem nie.

Nie wiem czy to nie jest wina tego , że poprzedni właściciel zmienił akumulator, jednak nic nie kodował. Czasami wywala mi komunikat coś z baterią ( niestety po niemiecku - a tego języka nie znam, po nowym roku koduję język pl) .

Mi się wydaję, że winę u Ciebie może właśnie ponosić akumulator, ale to tylko moje przypuszczenia.

Jeśli rozwiążesz problem to daj znać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tez podpinam sie do tematu,

mam podobny problem, mianowicie po wymianie radia cd na radio business mask po kazdym zgaszeniu "uciekaja" ustawienia radia