Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, potrzebuje zmienić płyn do wspomagania, jaki sie leje? e92 335i 2007r.

Mam w garażu SWAG 99 90 6162 ,lałem go do audi, ale w opisie jest że pasuje też do BMW. Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Siemanko rownierz ...

plyn do ukladu wspomagania to CHF11S i nie jest mieszalny lub zastapywalny innymi

Najlepiej wedlug mnie uzyc pentosin jak w linku ponizej,

http://allegro.pl/chf11s-plyn-olej-do-wspomagania-oryginal-bmw-i4827625655.html

Sprawdz na korku wlewu plynu oznakowanie jezeli masz jakas specjalna wersje ale nie sadze.

jak chodzi o plyn SWAG 99 90 6162 ktore de facto jest niby tym samym (zaminiekiem) ale z wlasnego (zlego) doswiadczenia w zalezenosci od pompy wspomagania ktora masz, moze sie to zle skonczyc. Tez mialem audi tez mi zostal plyn, i tez go kiedys nalalem i jakies 600 km pozniej, pompa zaczela wyc, oddalem do regeneracji, gosc mi pokazal zdjecia po rozbiorce... plyn stal sie prawie takim lepkiem, zdaniem goscia ktory to robil to tak niestety bywa przy pompach luk ze sa ultra wrazliwe na plyn.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie