Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem otóż posiadam turbine po regeneracji wszystko ladnie smiga auto zaczyna ciagnąć już od 1500-1600 obrotów komputer nie wyświetla żadnych błędów lecz gdy schodzi z obrotów na biegu jałowym to słychać takie "gul gul" jakby przeładowanie albo cos. No i ogolnie po tej wymianie turbo auto zaczęło wiecej palic paliło mi 6,5-7L w cyklu mieszanym a teraz 9 ;//

W czym może być problem ???

Opublikowano

Gdyby dzwiek silnika byl nastepujacy: "gul, swist, gul, gul, swist", to bym wiedzial, a tak to loteria ... :roll:

A teraz na powaznie:

1. Uzupelnij profil,

2. Sprawdz bledy na kompie, nie po to tegi glowy siedza w R&D BMW nad oczujnikowaniem calego samochodu, zeby potem ktos musial nam onomatopeja tlumaczyc co sie dzieje z jego samochodem,

2. Jesli masz M47, a patrzac po twoich problemach na forum pewnie go masz, to powiem ci jedno: regeneracja turbin w tym modelu jest lekkomyslnoscia.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Gdyby dzwiek silnika byl nastepujacy: "gul, swist, gul, gul, swist", to bym wiedzial, a tak to loteria ... :roll:

Co byś wiedział ?

Komputer nie wyświetla żadnych błędów jakbyś czytał uważnie. Powiem ze po regeneracji turbo o wiele lepiej ciągnie chodź po wymianie ciężko było je wyregulować tzn sztangę teraz wszystko hula że aż miło.. wiem ze niby tych turbin sie nie regeneruje no ale zaryzykowałem najwyżej następnym razem mam nadzieje ze go nie będzie to kupie nowe... regenerowane tzn wadliwe ? co dokładnie się może stać ?

Opublikowano

Komputer pokladowy czy DIS/INPA ci nie wyswietla bledow?

Zrob zrzut ekranu doladowania z INPY przy rozpedzaniu sie na 4 biegu od 1k obortow do odciecia.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(