Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc, szukalem gdzie moglem i nie znalazlem, czy ktos moglby mi powiedziec gdzie znajduja sie silniczki sterujace klapkami nawiewu? u mnie nie dziala ogrzewanie z prawej strony pewnie silniczek albo klapka sie zaciela mialem tak w audi, tylko nigdzie nie moge ich znalezc, wsystkie inne nawiewy dzialaja poprawnie, mam dwu strefa klime automatyczna,z gory dziekuje za pomoc
Opublikowano

Widze, ze nie masz nawet ochoty przeczytac tematu, ktory podsunalem ci pod nos.

Zimny nawiew od strony pasażera - nagrzewnica do wymiany (info z bmwclub.ru)

Problem najczęściej dotyczy aut z 2005 - 2006r.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Silniczki sprawdz z wykorzystaniem INPA/DIS.

Jak chcesz manualnie to zrob przy okazji fotorelacje:

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no i bylo tak jak sie spodziewalem, jedna klapka sie nie otwierala, odlaczylem ja i manualnie przestawilem i teraz wieje cieplym powietrzem, niestety silniczki sterujace klapkami sa po obu stronach nawiewu panelu srodkowego i ciezko jest sie do nich dobrac, zwlaszcza odkrecic, trzeba lezec na plecach na podlodze, mam nadzieje ze sie to komus przyda i zanim wymieni ktos nagrzewnice i wyda fortune spróbuje sam sie troche pobawic i poodkrecac kilka sróbek