Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj po południu po odpaleniu auta nie mam dzięku w głośnikach, navi wyswietla wszystko na ekranie komputer, spalanie, nawigacja działa, telewizor, ale nie przełącza na radio, cd i zmieniarke, nie reaguje na żaden z klawiszy po lewej stronie wyswietlacza, mode, fm, am, info. mam system HK i navi professional chyba MkIV. Jakieś sugestie? Jakieś sugestie co zdechło? jeyny błąd jaki udało mi się zlokalizować to "radio status telegramm Timeout"
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam, miałem ten sam objaw co autor wątku. Radio Becker BM54 16:9, samo nagle przestało grać na odpalonym silniku, pomarańczowa dioda obok lewego pokrętła nie świeciła, przyciski po lewej stronie ekranu i niektóre od sterowania radiem z prawej, nie reagowały na dotyk. Carly for BMW odczytał 2 następujące błędy:

Radio Navigation

Central control timeout Code: 000001

Radio message time-out status Code: 000003

Rozwiązanie jak wcześniej napisał kolega "bosniak": pomogło wyjęcie na moment bezpieczników nr 7 i 41, w schowku po stronie pasażera. Same bezpieczniki nie były spalone.

Dziękuję za podpowiedź :D